ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προγραμματικές υποσχέσεις και… ξενοδοχειακές εξηγήσεις

Εικόνα του άρθρου Προγραμματικές υποσχέσεις και… ξενοδοχειακές εξηγήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 12:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων είχαν οι Ορίζοντες Ηπείρου. Ο επικεφαλής Σπύρος Ριζόπουλος συζήτησε με τους ξενοδόχους διάφορα ζητήματα για τον κλάδο, το «τώρα», αλλά και το «μετά» της πανδημίας.

Οι ξενοδόχοι όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της παράταξης, είναι πεπεισμένοι ότι θα έρθει στα Γιάννενα το κλειστό ξιφασκίας που έχει υποσχεθεί προφορικά ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης και το έθεσαν ανάμεσα στα «βασικά ζητήματα». Πιο βασικά φαίνεται να είναι θέματα που τόνισαν όπως η ολοκλήρωση του του οδικού άξονα από Μεσσηνία μέχρι Κακαβιά (εννοούν προφανώς την Ολυμπία οδό και την επέκταση της Ιόνιας», την αναπλήρωση του τζίρου με βάση το 2018, σε ποσοστό 70%, μέσω του ταμείου Ανάκαμψης, την αύξηση χρημάτων από τις Περιφέρειες, με ξεχωριστό πρόγραμμα για τους ξενοδόχους και με «παρακράτηση από το επόμενο ΕΣΠΑ», την επέκταση του προγράμματος «τουρισμός για όλους» με τα voucher, επιδότηση εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών, γρήγορες αποπληρωμές προγραμμάτων, μείωση του ΦΠΑ κ.α.

Επίσης, ζητούν, ως σημαντικά θέματα της αναπτυξιακής στρατηγικής, την ολοκλήρωση του Ε65, την έλευση φυσικού αερίου, την αύξηση του χώρου στις αφίξεις, την ίδρυση σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στα Γιάννενα, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας κ.α.

Ανάμεσα στις προτάσεις, είναι και η «δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού σε μορφή εφαρμογής η οποία θα καθοδηγεί τους τουρίστες στις διακοπές του, κάτι που έλειπε μέχρι τώρα».

Οι ξενοδόχοι εξέφρασαν επίσης την άποψη ότι «για την κατάσταση της πανδημίας δεν ευθύνεται ο τουρισμός», γιατί «όπως υποστήριξαν, τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ήταν παραπάνω από τυπικοί στην υποστήριξη της Υγείας».

Ο κ. Ριζόπουλος από την πλευρά του πρότεινε «τη δημιουργία στρατηγικής για εδραίωση ταυτότητας που θα καθιστά την Ήπειρο και τα Γιάννενα ελκυστικά για τους επισκέπτες», με στόχο την αύξηση της διαμονής. Επίσης, έκανε και μια… προγραμματική ανακοίνωση, ότι εφόσον εκλεγεί ως περιφερειάρχης, δεσμεύεται για «σύναψη συμφωνιών με αεροπορικές γραμμές σε χώρες που το business και marketing plan καθιστούν ως σημαντικές ως χώρες στόχους με άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back