Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στην οινοποιία

Εικόνα του άρθρου Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στην οινοποιία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2018, 20:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 981 εργαζομένους στον κλάδο της Οινοποιίας, αλλά και γενικότερα της Αγροδιατροφής, αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης, ύψους 1.239.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). 

Μέσω του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας συνολικά 46 σεμινάρια κατάρτισης, 5 διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, 80 και 100 ωρών αντίστοιχα.

Ομάδα-στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι εργαζόμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, με προτεραιότητα σ’ εκείνους/ες που απασχολούνται σε επιχειρήσεις του κλάδου Οινοποιίας, αλλά και γενικότερα της Αγροδιατροφής, συμπεριλαμβανομένου και του εποχικού προσωπικού, οι οποίοι επιθυμούν να καταρτιστούν για ν’ αποκτήσουν πρόσθετες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις στα προτεινόμενα  γνωστικά αντικείμενα.

Οι ωφελούμενοι υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης για να αποκτήσουν αντίστοιχο «τίτλο» και να έχουν το δικαίωμα του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Όλα τα αντικείμενα κατάρτισης θα οδηγήσουν σε πιστοποίηση των αποκτηθέντων προσόντων/δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η πράξη υλοποιείται με βάση την ανάγκη βελτίωσης των γνώσεων, προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων στα γνωστικά αντικείμενα:

  1. Γευσιγνώστης Οινοποιητικών Προϊόντων,
  2. Επαγγελματίας διαδικτυακού Marketing Οινοποιητικών Προϊόντων,
  3. Στέλεχος Ανάπτυξης Οινοτουρισμού,
  4. Στέλεχος Εξαγωγικού - Διεθνούς Εμπορίου Οινοποιητικών Προϊόντων και
  5. Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων.

Όπως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευάς Κορδοπάτης «μετά το τέλος του προγράμματος οι καταρτισθέντες εργαζόμενοι θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και ως εκ τούτου θα διαθέτουν πλεονεκτήματα για την καταξίωση και κατοχύρωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας».

Σύντονα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προϋποθέσεις και οι όροι επιλογής των ωφελουμένων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back