Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρόγραμμα για τις επιπτώσεις του τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Πρόγραμμα για τις επιπτώσεις του τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2018, 17:14
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 12, 13 και 14  Σεπτεμβρίου 2018 το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων  Ηγουμενίτσας, φιλοξένησε στην Ηγουμενίτσα την εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Versatile Islands cooperating for New Services and Innovation in Tourism» ( VISIT), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +. Στην εναρκτήρια συνάντηση  πήραν μέρος εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Laurea της Φινλανδίας,  του Πανεπιστημίου VERN της Κροατίας, και των Πανεπιστημίων Κίελου και Linnaeus.

Το έργο στοχεύει  στην αντιμετώπιση των συνεπειών της εποχικότητας του τουρισμού σε μικρά νησιά, στην βόρεια και νότια Ευρώπη, μέσω του  επανασχεδιασμού των  υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δράσεις του προγράμματος θα εστιάσουν στο νησί των Παξών. Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως associate partner ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο δήμαρχος των Παξών, σε επίσκεψη των εταίρων την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στους Παξούς, δέχθηκε να στηρίξει την όλη προσπάθεια και να παράσχει οποιαδήποτε διευκόλυνση.  Στο πλαίσιο του έργου θα επισκεφτούν το νησί αρχές Οκτώβρη φοιτητές οι οποίοι με την καθοδήγηση των καθηγητών και την συνεργασία των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων θα διερευνήσουν τις συνέπειες τις εποχικότητας και θα προτείνουν λύσεις».  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back