Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Προφανής σκληρότητα και έλλειψη ευαισθησίας»

Εικόνα του άρθρου «Προφανής σκληρότητα και έλλειψη ευαισθησίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2019, 14:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ότι ακύρωσαν απόφαση που είχε πάρει το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο για τη μετατροπή των συμβάσεων τριών εργαζομένων ΑμεΑ, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η παράταξη αναφέρει ότι για η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα, μετά από υπηρεσιακή εισήγηση «στην οποία τονιζόταν η προσφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων σε τομείς πεδίου και όχι γραφείου».

Επίσης υπήρξε η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ερωτηθείς από τον «Τύπο» για την απόφαση που λήφθηκε χτες, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι το σκεπτικό είναι, αφενός ότι η μετατροπή έγινε στις 30 Αυγούστου. Η δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει η παράταξη του κ. Μπαρτζώκα, έχει ακυρώσει αρκετές αποφάσεις που λήφθηκαν μετεκλογικά και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από αυτή.

Ο κ. Μπαρτζώκας λέει επίσης ότι «δεν υπήρχε λόγος, βιαστικά, 4,5 μήνες πριν να λήξουν οι συμβάσεις τους να γίνουν οι μετατροπές. Ούτε καν αίτηση δεν είχαν κάνει οι εργαζόμενοι». Προσθέτει ότι«υπάρχει όλη καλή διάθεση» και ότι «θα εξεταστούν ευνοϊκά», αλλά και  «ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας».

Βέβαια, υπάρχει πάντα το ζήτημα της ευαισθησίας όταν πρόκειται για ΑμεΑ, ενώ η παρέμβαση, τη στιγμή που υπάρχουν τυπικές εισηγήσεις και εγκρίσεις, δίνει και μια «νεοφιλελεύθερη» διοικητική αίσθηση.

Η Ενότητα Πολιτών εκφράζει «βάσιμες αμφιβολίες» αν μπορεί να υλοποιηθεί η αυτή η απόφαση και κατηγορεί τη διοίηση για «αναλγησία υπέρτατου βαθμού απέναντι σε ανθρώπους που ανήκουν σε μια ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα, οι οποίοι αποδεδειγμένα προσέφεραν με τις υπηρεσίες τους στην επιχείρηση».

Επίσης, αναφέρει ότι ενώ ακυρώνουν αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης «δεν δείχνουν την ίδια ζέση απέναντι στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΙ, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον ανάδοχο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, ούτε για εκείνον που αφορά την απομάκρυνση της λυματολάσπης».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back