Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Προείχε η ποιότητα του νερού»

Εικόνα του άρθρου «Προείχε η ποιότητα του νερού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νεότερα από το «μέτωπο» του νερού, με τον Δήμο Ιωαννιτών να ενημερώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στις περιοχές κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν κι αυτές σύντομα νερό. Όσον αφορά δε τη βλάβη στους Αμπελόκηπους, αυτή αποκαταστάθηκε, και το νερό σιγά σιγά επανέρχεται κι εκεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πίεση του νερού λόγω της υπερκατανάλωσης παραμένει χαμηλή και ίσως σε ορισμένα «ψηλά» σημεία ελάχιστη.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, καταθέτει το ιστορικό της διήμερης αυτής περιπέτειας, δίνοντας και την απάντηση στην κριτική που δέχεται ήδη μέσω των social media κυρίως. «Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε το δίλημμα της άμεσης υδροδότησης σε βάρος της ποιότητας του νερού που φτάνει στους καταναλωτές» τονίζεται. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η ΔΕΥΑΙ κατανοεί πλήρως την αναστάτωση που προκλήθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης, εργάστηκε όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

Σύμφωνα με το ιστορικό του όλου προβλήματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος, το πρωί της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως μια γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό το αντλιοστάσιο της Κρύας, αντλούσε θολό νερό. Άμεσα, συνεργεία της ΔΕΥΑΙ προχώρησαν στη διακοπή της υδροδότησης σε όλο σχεδόν το δίκτυο και ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες.

Παράλληλα, «αποφασίστηκε η προγραμματισμένη για τη μεθεπόμενη εβδομάδα συντήρηση των δεξαμενών, η οποία θα σήμαινε νέα πολύωρη διακοπή ύδρευσης, να γίνει τελικά χθες προκειμένου να μην μείνει ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα η πόλη χωρίς νερό μέσα σε διάστημα 15 ημερών» όπως αναφέρεται.

Η πολύωρη διαδικασία του «αδειάσματος» όλου του δικτύου και η σταδιακή του υδροδότηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Όμως αργά το βράδυ παρατηρήθηκε ξανά θολότητα στο νερό του δικτύου με αποτέλεσμα στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης να γίνει άδειασμα μιας από τις κεντρικές δεξαμενές.

Από το πρωί της Πέμπτης η υδροδότηση επανέρχεται σταδιακά σε όλη την πόλη. Την ίδια ώρα όμως η πολύωρη διακοπή δημιούργησε ορισμένα μικρότερης έκτασης προβλήματα σε διάφορα σημεία του δικτύου.

Για το λόγο αυτό, και εξαιτίας της υπερκατανάλωσης, ορισμένες περιοχές άργησαν (σ.σ. και αργούν) να υδροδοτηθούν περισσότερο από κάποιες άλλες. «Η ποιότητα του νερού που φτάνει στους καταναλωτές αποτελεί για τη ΔΕΥΑΙ πρώτη προτεραιότητα και οι έλεγχοι ποιότητας πραγματοποιούνταν ανά μία ώρα, χωρίς κανένα ανησυχητικό αποτέλεσμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Μιχαήλ
Μα δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μιλάτε σε παρελθοντικό χρόνο. Όλες οι περιοχές από την ¨Νομαρχία" και πάνω δεν έχουν καθόλου νερό. Η Δωδώνης δεν έχει καθόλου νερό. Που την είδατε την αποκατάσταση;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back