Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-07-2017, 18:56
ΕΛΛΑΔΑ

Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο σε σκάφος του λιμενικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποιητική βολή σε ασφαλές σημείο του πλοίου από το πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ονομάζεται «act» και υπήρχαν στοιχεία ότι μετέφερε κάτι ύποπτο. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, αρνήθηκε να οδηγήσει το πλοίο σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενικών στο λιμάνι της Ρόδου, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

Ο πλοίαρχος του Act μιλώντας στο CNN Turk είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ότι το Λιμενικό τον διέταξε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους του, όταν αυτός αρνήθηκε, "αφήνοντας 16 τρύπες από σφαίρες στο πλοίο" σύμφωνα με τα λεγόμενά του.


ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών ήταν το φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα το περιστατικό χαρακτηρίζοντας δυσανάλογη της περίστασης την αντίδραση των ελληνικών αρχών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa