Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόβλημα ογκώδες, μόνιμο και άλυτο…

Εικόνα του άρθρου Πρόβλημα ογκώδες, μόνιμο και άλυτο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2022, 17:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα μπορούσε να είναι «φωτογραφία αρχείου» αλλά δεν είναι. Σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σημεία της πόλης που θα μπορούσαν να θυμίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις αστικές «παιδικές ασθένειες» των Ιωαννίνων, γίνονται χωματέρες.

Κάθε χρόνο, οι δημοτικές αρχές της πόλης εκτίθενται από τη διαχρονική τους αδυναμία να συμμαζέψουν την εικόνα των μπάζων και διαφόρων ογκωδών απορριμμάτων που συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων.

Το συγκεκριμένο, είναι στην οδό Δομπόλη που εξελίσσεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, χωρίς καμιά ιδιαίτερη υποδομή για το υποστηρίξει αυτό.  

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει πάρει τη σκυτάλη στην αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο, η δημοτική αρχή αναζητούσε ανάδοχο για τον καθαρισμό «διαφόρων σημείων από ογκώδη αστικά απορρίμματα», αντί του ποσού των 37.200 ευρώ (με ΦΠΑ).

Η κατάσταση δεν προσθέτει εύσημα πάντως, στην αρμόδια αντιδημαρχία.

Φυσικά, το πρόβλημα έχει και άλλη «άκρη» και είναι οι πολίτες, επαγγελματίες κ.λπ. που πολύ εύκολα θα πετάξουν κάτι, όπου να ‘ναι. Ωστόσο, την ευθύνη την έχει πάντα και πάνω από όλα η αρχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τυπικά, υπάρχει το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας, το 2651075555 για τα ραντεβού προκειμένου να μαζευτούν τα ογκώδη. Στην πράξη, το προσωπικό είναι πολύ λίγο.

Άλλοι Δήμοι, όπως στην Ηγουμενίτσα, ανακοινώνουν πρόγραμμα αποκομιδών, ανά περίοδο και περιοχή. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες να εναποθέτουν τα απορρίμματα σε συγκεκριμένα σημεία που υποδεικνύονται από τους προέδρους κοινοτήτων και μόνο 2 μέρες πριν το πρόγραμμα αποκομιδής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back