Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα στην Κακαβιά»

Εικόνα του άρθρου «Πρέπει να ληφθούν μέτρα στην Κακαβιά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2020, 00:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τελωνείο και τον αστυνομικό σταθμό Κακαβιάς επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από τον Γιώργο Σταμάτη, επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής.

Η Κα Τζούφη επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν  μέτρα, καθώς, όπως τόνισε, «παρά το αναφερόμενο «κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων» μέχρι 31.7.2020, χιλιάδες πολίτες περνούν καθημερινά από τον χερσαίο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Η τοποθέτηση σταθερού κλιμακίου υγειονομικού ελέγχου, σε συνεργασία με τον γιατρό που υπηρετεί στο υγειονομείο  της Κακαβιάς, θα μπορούσε να καλύψει ικανοποιητικά τον προληπτικό έλεγχο των πολιτών, αλλά και να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση πιθανών περιστατικών».

Υπενθυμίζεται ότι ενώ τα σύνορα παραμένουν «κλειστά», περνάει καθημερινά αρκετός κόσμος, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει αποχωρήσει, αφού πήρε 1.000 περίπου δείγματα, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται.

 «Η αγωνία και η ανησυχία που εκφράζεται από τους εργαζόμενους δικαιολογείται απόλυτα από τον αυξημένο αριθμό των μετακινούμενων πολιτών, σε σχεδόν ίδιους αριθμούς με τους μετακινούμενους από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όπου, όμως, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας» αναφέρει η βουλευτής και συμπληρώνει: «Η μη λήψη παρόμοιων μέτρων και στην Κακαβιά, αποδεικνύει την απουσία ενός σοβαρού κεντρικού σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ, για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της δεύτερης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σε όλη τη Βαλκανική και στη χώρα μας».

Επίσης, η κα Τζούφη  δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή τις προσεχείς μέρες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back