ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πράσινο φως» για το ξενοδοχείο στον Βοτανικό

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο φως» για το ξενοδοχείο στον Βοτανικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2021, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θετικά (κατά πλειοψηφία) γνωμοδότησε η επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 300 κλινών, στην παραλίμνια περιοχή του Βοτανικού, στα Γιάννενα.

Το ξενοδοχείο πρόκειται να ανεγερθεί δίπλα από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου αυτού της εταιρίας «Παραλίμνειος ΞΤΟΕ» του Ομίλου Mitsis, άλλαξε αρκετά, μετά από συνεννόηση της εταιρίας με τις υπηρεσίες, το υπουργείο Πολιτισμού και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, μειώθηκαν αρκετά οι γκρι επιφάνειες οι οποίες αντικαταστάθηκαν με φυτοκάλυψη, ενώ τα δύο κτίρια του ξενοδοχείου (με ύψος 10,5 μ. το ένα και 7,5 μ. το άλλο) «μετακινήθηκαν» πιο πίσω, προς την οδό Γεννηματά, από όπου θα γίνεται και είσοδος. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ενός τεχνητού υγροβιότοπου στην έκταση που βρίσκεται κοντά στη λίμνη.

Διαβάστε: Ένα ξενοδοχείο «επιστρέφει» στον Βοτανικό

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ξενοδοχείου καταψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με τον Ζώη Γαλατά να θυμίζει ότι βρίσκεται υπό εκπόνηση το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back