ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πράσινα» μνημόνια συνεργασίας…

Εικόνα του άρθρου «Πράσινα» μνημόνια συνεργασίας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2022, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις «Πίνδος» (κοτόπουλα) και «Βίκος» (νερό, αναψυκτικά) για την ενσωμάτωση πράσινων τοπικών πολιτικών και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο του έργου «LOCAL4GREEN PLUS» που συντονίζεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Ο Δήμος μας κάνει ένα βήμα καινοτομίας. Κάνει μία προσπάθεια για την οποία απαιτήθηκε αρκετή δουλειά και συνεργασία. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε πράσινες πολιτικές κι αυτό να γίνει σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Έτσι υπογράφουμε με δύο πολύ εταιρείες, πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής και τις ευχαριστούμε», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας πρόσθεσε, από την πλευρά του: «Θέλουμε να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».

Βέβαια, δεν είναι σαφές τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας, πέρα από το ότι αποτυπώνει μια βούληση. Έτσι και αλλιώς, τα περί πράσινης πολιτικής ενσωματώνονται στην έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μιας εταιρίας.

Επί του πρακτέου, ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου μίλησε για τον σχεδιασμό μιας μονάδας βιοαερίου για τη διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων –κάτι που δεν ακούγεται για πρώτη φορά.

Όσον αφορά την εταιρία «Βίκος», η τοποθέτηση του εκπροσώπου της, Παύλου Σεπετά, όπως τουλάχιστον αυτή καταγράφεται στην ανακοίνωση του Δήμου, δεν ήταν και πολύ συγκεκριμένη για το πεδίο συνεργασίας: «Έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο για να προωθήσουμε πράσινες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ
μπραβο σε ολους τα γιαννενα η πλη μας αξιζει πολλα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back