Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Ανησυχία για τις αυξήσεις κρουσμάτων στην Ευρώπη

Εικόνα του άρθρου ΠΟΥ: Ανησυχία για τις αυξήσεις κρουσμάτων στην Ευρώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 21:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού παρουσιάζει ξανά αύξηση στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ήδη βεβαρημένα συστήματα υγείας των χωρών σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο αυτή η αύξηση που παρατηρείται μετά τα lockdown.

«Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες (…) 30 χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», επισήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη.

«Σε ένδεκα από τις χώρες αυτές, η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια πολύ σημαντική αύξηση που, αν δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα ωθήσει τα συστήματα υγείας στο χείλος του γκρεμού και πάλι στην Ευρώπη», συνέχισε χωρίς να κατονομάσει χώρες ούτε να αναφέρει αριθμούς.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

Ο Κλούγκε χαιρέτισε εξάλλου την «ταχεία» αντίδραση χωρών όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ισραήλ μπροστά στην αύξηση των νέων κρουσμάτων που σημειώθηκε «στα σχολεία, τα ανθρακωρυχεία και τις μονάδες παραγωγής τροφίμων» αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

«Όταν εμφανίσθηκαν νέες ομάδες κρουσμάτων, ελέγχθηκαν με ταχείες και στοχευμένες επεμβάσεις», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του ΠΟΥ, που εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό και περιλαμβάνει 53 χώρες τόσο ετερόκλιτες όσο η Ρωσία και η Ανδόρα, αριθμεί επισήμως περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Περισσότεροι από 9,44 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και 481.672 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back