Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε καταβάλλονται προνοιακά και επίδομα παιδιού

Εικόνα του άρθρου Πότε καταβάλλονται προνοιακά και επίδομα παιδιού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2019, 22:04
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 25 κάθε μήνα θα καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά επιδόματα σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικά για τον Μάιο θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 24 του μήνα, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο. 

 Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ, πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση. Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.


Επίδομα παιδιού

Επίσης, στις 24 του μηνός θα καταβληθεί σε όλους όσους έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι τις 17 Μαΐου, η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 23:59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού θα απενεργοποιηθεί για λίγα 24ωρα, εν όψει της εκκαθάρισης και της καταβολής της Β δόσης του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back