ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόσο εύκολα αλλάζουν οι συνήθειες;

Εικόνα του άρθρου Πόσο εύκολα αλλάζουν οι συνήθειες;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2017, 19:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου έρχεται να «δέσει» με το σχέδιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο Ιωαννιτών. Γι’ αυτό και η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται φέτος σε αυτή την ευρωπαϊκή εβδομάδα. Η δημοτική αρχή επιδιώκει να δείξει την πρόθεσή της να αλλάξει τα… «ήθη και τα έθιμα» στην κινητικότητα, στον τρόπο μετακίνησης στην πόλη.

«Έχουμε αργήσει ήδη να στραφούμε σε έναν ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό πόλεων με απαραίτητη προϋπόθεση την καθημερινή μας μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους. Ως Δήμος, ως πολίτες μιας πόλης που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα αυτά, θεωρούμε πως μπορούμε να στραφούμε προς αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να έχουμε πολλαπλά οφέλη. Για να επιτευχθεί αυτό, όσα μέτρα και να πάρουμε, βασικό στοιχείο είναι η αλλαγή της κουλτούρας και των συνηθειών μας…» δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Γκόγκος και ο εκπρόσωπος του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Ανδρέας Καραμάνης.

Ο κ. Γκόγκος μίλησε κι αυτός, από την πλευρά του, για την ανάγκη να αλλάξουν οι συνήθειές μας. «Ο Δήμος μας έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την κινητικότητα –νέους δρόμους, πεζόδρομους, πάρκα. Όμως η μεγάλη αλλαγή πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι» τόνισε. Ο κ. Καραμάνης, ως εκπρόσωπος της Τροχαίας, αναφέρθηκε στα οφέλη από τη λειτουργία του κυκλοφοριακού πάρκου αγωγής, όπου τα παιδιά μπορούν να συνειδητοποιήσουν τη σημασία τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας συνδέθηκε και με την ανακοίνωση δύο διαγωνισμών στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Στον πρώτο διαγωνισμό με θέμα την «έξυπνη» κινητικότητα, οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ο έτερος διαγωνισμός αφορά τη  δημιουργία σταντ ποδηλάτων το οποίο θα σχηματίζει τη λέξη ioannina καθώς επίσης και τη δημιουργία σταθμού με δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων ή ηλεκτρικών ποδηλάτων, wifi, στέγαστρο και παγκάκι.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, όταν δημοσιευτεί και η επίσημη πρόσκληση.

Στα της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, για το πρόγραμμα δράσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:  https://www.facebook.com/EuropeanmobilityweekIoannina.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back