ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κλειστές» γειτονιές κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου «Κλειστές» γειτονιές κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2017, 16:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών. Για πρώτη φορά, ο Δήμος δεν περιορίζεται στο κλείσιμο κάποιου δρόμου για κάποιες ώρες, αλλά διοργανώνει μια σειρά από δράσεις. Δράσεις που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εντάσσονται σε ένα πλαίσιο που έχει αποτυπωθεί και στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου. «Θέλουμε δίπλα τους πολίτες για να κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας καλές πρακτικές με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας αποτελεί μια καλή αφορμή «για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές οι οποίες, αν υιοθετηθούν απ’ όλους μας, μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας».

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΩΙ:

«Κλειστές» (χωρίς αυτοκίνητα) πέντε γειτονιές (Λούτσα, Ζευγάρια, Βοτανικός, Αμπελόκηποι, Πλάτανος) όπου θα γίνουν παραδοσιακά ή άλλα παιχνίδια ενώ θα δημιουργηθούν πανό για το «ποια πόλη ονειρευόμαστε» με την καθοδήγηση των ΚΔΑΠ. Τα πανό θα κυκλώσουν το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια όλης της βδομάδας.

Παράλληλα, ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση στους κατοίκους της γειτονιάς για συζητήσεις περί της γειτονιάς των επόμενων 10 χρόνων.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο πολιτιστικός πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία θα μετατραπεί σε ένα διαδραστικό περιβάλλον μετακίνησης στην πόλη. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος όλη την εβδομάδα.

Μαμά-καρότσι και διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία στα πλαίσια του 11ου Γύρου Λίμνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γύρος λίμνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία με αφετηρία την πλατεία Πάργης και τερματισμό το Αρχοντικό Πυρσινέλλα όπου θα πραγματοποιηθεί η «Πολυαισθητηριακή παρουσίαση προσβασιμότητας μέσα από τα μάτια των παιδιών ΑΜΕΑ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΩΙ

Έναρξη της λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου και τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Στο πλαίσιο της ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η οδός Χ. Τρικούπη παραχωρείται σε πεζούς όπως και ένα ρεύμα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.mobilityweek.eu/.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back