Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πορείες κατά του περιορισμού πορειών

Εικόνα του άρθρου Πορείες κατά του περιορισμού πορειών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 18:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που πρακτικά επιχειρεί να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι συγκεντρώσεις, χωρίς να πείθει για τις «αγαθές προθέσεις» της, προκαλεί κύμα αντιδράσεων.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου καλείται συλλαλητήριο στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την Τετάρτη 8 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και συλλαλητήριο στις 12.30 στην Ακαδημία.

Το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα.    Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Προσθέτει επίσης ότι «η  κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων» και αποδίδει ευθύνες για άλλες, παρόμοιες ρυθμίσεις και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων αναφέρει: «Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες».

Καταγγέλλει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει ‘εγκληματικό’ και ‘επικίνδυνο’.

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back