ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πορεία μέχρι το Du Lac και στάση εργασίας

Εικόνα του άρθρου Πορεία μέχρι το Du Lac και στάση εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2017, 19:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο μεταξύ, τέσσερα σωματεία του νομού, ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και το σωματείο Μετάλλου, εκτός από το κάλεσμα για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 18.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, δηλώνουν ότι θα διαδηλώσουν και στο συνέδριο που θα γίνεται εκείνη την ώρα στο Du Lac. Επίσης, καλούν την Κυριακή 22 του μήνα στον αποκλεισμό των διοδίων στο Τέροβο. «Μετά την πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων στη σύσκεψη που έγινε στη στοά Σάρκα- και πήραν μέρος το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και νέοι, για να συντονίσουν τη στάση τους για το συνέδριο, - εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα κάθε σύλλογος, κάθε φορέας να κάνει δική του υπόθεση την ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης και διαμαρτυρίας των εργαζομένων με τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση - πορεία στο συνέδριο στο Du Lac, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας κήρυξε το Εργατικό Κέντρο για την Τρίτη, από τις 10 το πρωί ως τις 12 το βράδυ, προκειμένου να γίνει συγκέντρωση στην υποδοχή του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  «Στο νοσοκομείο Χαχζτηκώστα  τον Σεπτέμβριο, που εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στην σίτιση από τους 11 εργολαβικούς εργαζόμενους πετάχτηκαν στο δρόμο οι 10 από αυτούς. Στο ΠΓΝΙ που ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης φυλάκων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, από τους 11 εργολαβικούς πετιούνται στο δρόμο οι 5 από αυτούς. Στην νέα προκήρυξη του ΠΓΝΙ για σίτιση και καθαριότητα ένας μεγάλος αριθμός από τους 160 εργαζόμενους θα βρεθεί στο δρόμο μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, αλλά και όσοι προσληφθούνε θα απολυθούνε χωρίς δικαίωμα ανανέωσης σύμβασης ή νέας συμμετοχής σε ανάλογη προκήρυξη στις 31-12-2018» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, μεταξύ άλλων. 

Τέλος, στις πιο πρόσφατες δηλώσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, εντάσσεται η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών: «Είναι κοινός ο αγώνας των καθαριστριών στα Γιάννενα και τη Ζίτσα για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να παλέψουμε μαζί για ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, για ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο που δε θα κάνει διακρίσεις στις ζωές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back