Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-07-2022, 13:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη θεατρική της παράσταση με τίτλο «Πολύχρωμη Μικρά Ασία» θα παρουσιάσει η ομάδα «Ονειρόδραμα» στις 19 και 20 Ιουλίου, στις 20:00, στο Γεφύρι της Άρτας με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Άρτας.

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σε αυτήν, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείο τρεις αφηγητές θα κάνουν ένα ταξίδι στην πολυπολιτισμική Μικρά Ασία παρουσιάζοντας εικόνες σε τρεις ενότητες. Πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή. Μια διακειμενική παράσταση εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα, από τα «Ματωμένα χώματα» ( Διδώ Σωτηρίου) και «Ο χαμένος παράδεισος – Σμύρνη 1922» (Γκαίς Μίλτον), μύθους, καθώς και από καταγραφές. Μνήμες και μαρτυρίες πραγματικών προσώπων που έζησαν στην Μικρά Ασία ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Σμύρνης, εκεί που η ανατολή και η δύση συνυπάρχουν αρμονικά αλλά και στην τραγωδία της καταστροφής και του διωγμού. Μελωδίες καθώς και ζωντανή μουσική,  τραγούδια, κεράσματα του τόπου, συναισθήματα χαράς και πόνου δημιουργούν τον καμβά της μικρασιατικής ιστορίας.

«Με εργαλείο τη φαντασία δημιουργείται μια ιστορία για όλη την οικογένεια. Μια φιλειρηνική γιορτή για να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη πόλη, τη Σμύρνη και τον μικρασιατικό πολιτισμό» υπογραμμίζεται.

Συντελεστές της παράστασης:

Σύνθεση – απόδοση κειμένων: Ομάδα Ονειρόδραμα, επιμέλεια κειμένων : Νάγια Παπαπάνου, σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου, σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης, φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογιός, κοστούμια φωτογράφισης:  Μίλτος Μπαμπανίκος, μουσική: Πάνος Δοκομόπουλος, επικοινωνία : Ευαγγελία Σκρομπόλα, παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου.

Στο τραγούδι: Σοφία Ψούχλου, Ζωή Ψούχλου

Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης, Βασίλης Παπαλαζάρου

Την παραγωγή έχει αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μη Αναστρέψιμοι».

Διάρκεια παράστασης 60’.

Είσοδος ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω