Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολλές οι απευθείας αναθέσεις και όλες των 24.800 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Πολλές οι απευθείας αναθέσεις και όλες των 24.800 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2024, 02:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν ήταν και λίγες οι απευθείας αναθέσεις έργων ή υπηρεσιών που ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση. Η περιφερειακή αρχή συνεχίζει σταθερά σε αυτόν τον δρόμο.

Δεν ήταν επίσης λίγες οι φορές που ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης χρησιμοποίησε τη φράση «πέρασα και είδα…». Και όπως φαίνεται, μετά από κάθε πέρασμά του σε οποιαδήποτε περιοχή, προκύπτει και μια απευθείας ανάθεση ύψους 24.800 ευρώ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν ιδιαίτερα καταγγελτική στην τοποθέτησή της, με το αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Τίνα Ζέκα να αναφέρεται σε 26 απευθείας αναθέσεις έργων, «όλες ύψους 24.800 ευρώ, όλες χωρίς τεχνική περιγραφή, όλες υπογεγραμμένες από τον ίδιο υπάλληλο της περιφέρειας σε μια μόλις εβδομάδα (την εβδομάδα 15 έως 22 Ιουλίου) και χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση για τις δαπάνες οι οποίες είναι όλες στο ανώτατο όριο της απευθείας ανάθεσης».

Στάθηκε ιδιαίτερα σε τέσσερα έργα συντήρησης πρασίνου «με την ίδια τεχνική περιγραφή από την οποία προφανώς και δεν προέκυπτε η δαπάνη των 24.800€, αλλά και απολύτως κανένα άλλο στοιχείο (για την έκταση της παρέμβασης κλπ)», ενώ έκανε λόγο και για «πανομοιότυπες μελέτες υπογεγραμμένες από υπάλληλο ΤΕ Γεωπονίας» για έργα αποκατάστασης δρόμων.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος ένιωσε την ανάγκη να κάνει μια τοποθέτηση και να ξεκαθαρίσει ότι η παράταξή του διαφωνεί με τον τρόπο που γίνονται πολλά έργα αλλά κατανοεί ότι κάποια από αυτά καλύπτουν επείγουσα ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back