Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτισμός και διαφάνεια στα Γιάννενα: Μια συζήτηση που συνεχίστηκε

Εικόνα του άρθρου Πολιτισμός και διαφάνεια στα Γιάννενα: Μια συζήτηση που συνεχίστηκε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2024, 13:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To θέμα της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Ιωαννιτών, επανέφερε η αντιπολίτευση με ερώτησή της στη συνεδρίαση λογοδοσίας.

Η σύμβουλος της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή Ελένη Ακονίδου, εγκάλεσε τη δημοτική αρχή και για τη μη συνεδρίαση των συναφών επιτροπών που έχουν σχηματιστεί και για τις αναφορές προ μηνών περί αδιαφάνειας, επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, από το νυν αντιδήμαρχο Μηνά Πασχόπουλο.

Αυτές οι αναφορές, οι οποίες δεν είχαν συνοδευτεί από λεπτομέρειες, μοιάζουν και η αφορμή για την αντιπαράθεση.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου θεώρησε ότι αυτές οι κατηγορίες αποτελούν προσβολή στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ και του ρόλου που έπαιξε στην ανάπτυξη του πολιτισμού, στα Γιάννενα.

Ο κ. Πασχόπουλος του απάντησε ότι η συμβολή του Μωυσή Ελισάφ ήταν αδιαμφισβήτητη στον πολιτισμό, προσθέτοντας ότι οι αναφορές του «δεν είναι έλλειψη σεβασμού στον αείμνηστο, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός που πρόσφερε πολλά στον πολιτισμό αυτής της πόλης. Και τον ήξερα πολύ καλά, από ειδικευόμενος (σ.σ. γιατρός) κιόλας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού διευκρίνισε ότι οι αναφορές του είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι «αρκετές προτάσεις εκδηλώσεων δεν ήταν εν γνώσει του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. του Πνευματικού Κέντρο). Αποφάσιζε ο δήμαρχος».

Σε ό,τι αφορά το παρόν, ο κ. Πασχόπουλος παραδέχθηκε ότι οι δύο επιτροπές που έχει συστήσει ο Δήμος δεν συνεδρίασαν λόγω καλοκαιριού, διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι θεσμικές, ούτε έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα. «Είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού έγιναν με πολιτική απόφαση.

«Είναι μεταβατικό καλοκαίρι, δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά υπάρχουν τα προβλήματα» είπε ο κ. Πασχόπουλος, αναφερόμενος στη «μετάπτωση» της λειτουργίας, μετά τη διοικητική κατάργηση του Πνευματικού Κέντρου και την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας από τον Δήμο και την αρμόδια αντιδημαρχία.

Εν τέλει, τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι «η αναβάθμιση εκπαιδευτικών τμημάτων και στην παροχή πολιτιστικού προϊόντος μέσα από αυτά. Αναδεικνύουμε τη δουλειά τους, τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, την υψηλή ποιότητα παραγωγών τους». Τέλος, σημείωσε ότι «στοχεύουμε σε εκδηλώσεις-θεσμούς και όχι ευκαιριακές».

Ο κ. Παπαγεωργίου, όπως τόνισε στην τελευταία του κουβέντα από μικροφώνου για το θέμα, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις.

(φωτό αρχείου)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3