ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πολιτικό πρόσωπο πίσω από το πρόστιμο»

Εικόνα του άρθρου «Πολιτικό πρόσωπο πίσω από το πρόστιμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2018, 12:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο 139.000 ευρώ εξαιτίας του προστίμου για λαθρεμπορία καυσίμων που επιβλήθηκε στο Γηροκομείο Ιωαννίνων και ο μητροπολίτης Μάξιμος αποδίδει την εξέλιξη σε πολιτική σκοπιμότητα.

Συγκεκριμένα, «υποδεικνύει» με δηλώσεις του «πολιτικά πρόσωπα που έχουν πολιτική εμπλοκή και μάλιστα από πρόσωπο που δεν δέχθηκα να δω όταν μου ζήτησε ραντεβού».

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά απέκλεισε τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες από τους «παρεμβαίνοντες», λέγοντας ότι ο άνθρωπος που προκάλεσε το πρόστιμο δεν είναι τοπικός παράγοντας, «αλλά θέλει να γίνει». Έτσι και αλλιώς πάντως, με αυτές τις διατυπώσεις, η δήλωση είναι περισσότερο σεναριολογική. Με αυτή του τη δήλωση και ανεξάρτητα με τις γενεσιουργές αιτίες του προστίμου, ο μητροπολίτης συνεχίζει τις πολιτικές του παρεμβάσεις, οι οποίες είναι συχνότατες πλέον.

Στην περίπτωση του Γηροκομείου, το πρόστιμο μοιάζει (και είναι) μια υπόθεση υπαγόμενη στο γενικό νομικό σουρεαλισμό, ενός συστήματος που δεν μπόρεσε ποτέ να ελέγξει το πραγματικό λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Υπάρχει ωστόσο δεδικασμένο που απαλλάσσει γηροκομείο της Θεσσαλονίκης από την ίδια ακριβώς κατηγορία. Πάντως, ο μητροπολίτης προτιμάει να ρίχνει το βάρος στο γεγονός ότι «τα καύσιμα ήταν δωρεά». 

Σύμφωνα με το μητροπολίτη Ιωαννίνων, το ίδρυμα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Η όλη υπόθεση πάντως δεν περιποιεί τιμή, ούτε στη Μητρόπολη που συνεχίζει, δημόσια και μη, να παρεμβαίνει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, είτε στον «δράστη» μιας τέτοιας καταγγελίας, εφόσον ισχύουν όσα αναφέρει ο μητροπολίτης




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back