Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολιτική Προστασία: Το τέλος… της καθημερινής ενημέρωσης

Εικόνα του άρθρου Πολιτική Προστασία: Το τέλος… της καθημερινής ενημέρωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2020, 19:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από δύο μήνες περίπου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου… αφήνει την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊό στην  Ήπειρο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είχε αναλάβει τον ρόλο της γραπτής ενημέρωσης σε ευρεία σύσκεψη των διοικήσεων των νοσοκομείων, εκπροσώπων ιατρικών φορέων κ.λπ. στις 17 Μαρτίου, μετά από το κενό στην ενημέρωση που είχε διαπιστωθεί από μερίδα του τοπικού Τύπου. Τον δρόμο… της ενημέρωσης είχε δείξει κατά κάποιο η κεντρική Πολιτική Προστασία με τον Νίκο Χαρδαλιά να δηλώνει παρών καθημερινά στους τηλεοπτικούς δέκτες μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, με την άοκνη προσπάθεια των εμπλεκομένων στελεχών της Περιφέρειας και των Νοσοκομείων, η ενημέρωση συνεχίστηκε ανελλιπώς- και με συνέπεια ως προς την ώρα- σε τακτική βάση» τονίζει η Περιφέρεια. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο τρόπος ενημέρωσης που επιλέχθηκε, αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλες Περιφέρειες «άλλες εκ των οποίων το πέτυχαν, άλλες όχι».

Όσο για το τέλος… της ενημέρωσης, η Περιφέρεια Ηπείρου επικαλείται την ύφεση της εξάπλωσης της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων που λαμβάνονται στα νοσοκομεία της Ηπείρου αφορούν προεγχειρητικούς ελέγχου.

Ενημερωτικές ανακοινώσεις θα εκδίδονται πλέον μόνο «στην περίπτωση που υπάρξουν αξιόλογα περιστατικά» όπως σημειώνεται.

Με την τελευταία λοιπόν, σημερινή ενημέρωση, γίνεται γνωστό ότι το σαββατοκύριακο εξετάστηκαν 183 νέα δείγματα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα, με την κατάσταση της  υγείας του «να είναι πολύ καλή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back