Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πολίτες για την Ανατροπή» για τους δύο παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου «Πολίτες για την Ανατροπή» για τους δύο παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 23:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», και η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» έρχεται να διαφωνήσει και δημόσια με την απόφαση της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ να αναστείλει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών Μαρμάρων και Δροσοχωρίου.

Η παράταξη αναφέρει ότι η εκπρόσωπος της παράταξης στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ Κατερίνα Μιτοπούλου έθεσε επί τάπητος τον χρόνο επιλογής της σχετικής συζήτησης, δεδομένου ότι στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι νέες εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Με την τοποθέτηση της κ. Μιτοπούλου συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».

Και οι δυο παρατάξεις εκτιμούν ότι η όποια απόφαση αναστολής λειτουργίας παιδικών σταθμών θα έπρεπε να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Παράλληλα, οι «Πολίτες για την Ανατροπή» απαντούν και στον ισχυρισμό της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ για τον μικρό αριθμό παιδιών.

«Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας δεν αναφέρει ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό παιδιών. Συνεπώς πέραν της παιδαγωγικής των παιδιών στην οποία αναφέρθηκε η Διοίκηση, υφίσταται και το ζήτημα της στήριξης οικογενειών με μικρά παιδιά και μάλιστα εκτός του αστικού ιστού της πόλης, το οποίο συνιστά πολιτική απόφαση» τονίζει. Η παράταξη εκτιμά ότι η διοίκηση όφειλε να είχε καλέσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε διάλογο, όπου θα καταγράφονταν ανάγκες, θα αναλύονταν οι δυνατότητες και ακολούθως να είχε εισηγηθεί το θέμα, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Για τον παιδικό σταθμό Μαρμάρων, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ότι «η περαιτέρω μετάθεση της ευθύνης της απέναντι στην τοπική κοινωνία δε συνιστά έντιμη επιλογή. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει οριστικά να γνωρίσει αν έχει παιδικό σταθμό ή δεν έχει και για ποιους λόγους».

Για τον παιδικό σταθμό Δροσοχωρίου, η παράταξη στέκεται στο επιχείρημα της διοίκησης περί ανεπαρκούς κτιριακής εγκατάστασης και εκτιμά ότι θα έπρεπε να υπάρχει εισήγηση είτε για την αποκατάσταση του κτιρίου είτε για την ανεύρεση νέου, πιο κατάλληλου κτιρίου «εφόσον η τοπική κοινωνία παρουσιάζει ανάγκες και επιθυμεί την διατήρηση του παιδικού τους σταθμού».

«Σε μια σύγχρονη κοινωνία ενεργών πολιτών, πόσο μάλλον σε μια νέα εποχή, θα πρέπει και να προηγούνται συμμετοχικές διαδικασίες και να παρέχονται τεκμηριωμένες, με στοιχεία, προσεγγίσεις των ζητημάτων πριν την λήψη τέτοιων αποφάσεων» καταλήγουν οι «Πολίτες για την Ανατροπή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back