ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χωρίς δύο παιδικούς σταθμούς…

Εικόνα του άρθρου Χωρίς δύο παιδικούς σταθμούς…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τους 23 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, οι δύο δεν θα λειτουργήσουν την ερχόμενη χρονιά. Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή του στις 14 Μαΐου να αναστείλει τη λειτουργία δύο παιδικών σταθμών, των Μαρμάρων και του Δροσοχωρίου. Μια απόφαση που έρχεται πριν γίνουν οι εγγραφές νηπίων και πριν εκτιμηθεί η νέα κατάσταση που ενδεχομένως διαμορφωθεί.

Την αναστολή των δύο παιδικών σταθμών καταψήφισαν η Σοφία Μαρκούλα και ο Γιώργος Βίνης από την «Ενότητα Πολιτών», όπως και η Κατερίνα Μιτοπούλου από τους «Πολίτες για την Ανατροπή». Η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ενέργεια αυτή του ΟΚΠΑΠΑ, η πλειοψηφία του οποίου δεν αποδέχτηκε αίτημα αναβολής του θέματος μέχρι να γίνουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους γονείς. «Ως παράταξη θεωρούμε απαράδεκτη τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης ‘ελαφρά τη καρδία’ χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στους δύο αυτούς παιδικούς σταθμούς και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών» τονίζει η παράταξη.

Όπως σημειώνεται, ο ΟΚΠΑΠΑ «αναγκάζει γονείς και παιδιά των Μαρμάρων να ‘εξυπηρετηθούν’ από τον παιδικό στο Σταυράκι, ενώ για εκείνους στο Δροσοχώρι τους ‘διανέμει’ άλλους στον Κατσικά, άλλους στους Λογγάδες κι άλλους στο Κουτσελιό».

Για την αναστολή της λειτουργίας του παιδικού σταθμού Δροσοχωρίου, τα επιχειρήματα της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ… ποικίλλουν. Από τη μία γίνεται αναφορά σε μικρό αριθμό εγγεγραμμένων νηπίων (χωρίς βέβαια να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές, οι οποίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα) και από την άλλη στις ανεπαρκείς υποδομές.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ, ο παιδικός σταθμός Δροσοχωρίου «στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα, με αύλειο χώρο την πλατεία του χωριού, χωρίς την απαραίτητη τουαλέτα νηπίων λόγω έλλειψης χώρου, μικρό αριθμό εγγεγραμμένων νηπίων και απασχολούνται τρία άτομα προσωπικό (παιδαγωγός, μαγείρισσα, βοηθητικών εργασιών) τα οποία θα απασχοληθούν σε άλλους σταθμούς που υπάρχει ανάγκη».

Όσον αφορά τον παιδικό σταθμό Μαρμάρων, η λειτουργία του βρίσκεται υπό αναστολή τα τελευταία χρόνια. Η παράταξη του δημάρχου «Γιάννενα, Νέα Εποχή», κατά την προεκλογική περίοδο, είχε δεσμευτεί να εξετάσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του παιδικού σταθμού στα Μάρμαρα. Η απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ για τον παιδικό αυτόν σταθμό, όπως κι γι’ αυτόν του Δροσοχωρίου, πάρθηκε όμως πριν την περίοδο εγγραφών νηπίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3