Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΟΚΠΑΠΑ: Γιατί δεν θα λειτουργήσουν φέτος δύο παιδικοί σταθμοί

Εικόνα του άρθρου ΟΚΠΑΠΑ: Γιατί δεν θα λειτουργήσουν φέτος δύο παιδικοί σταθμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 19:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών στον Δήμο Ιωαννιτών, εξηγεί σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ).

Ο ΟΚΠΑΠΑ εκφράζει καταρχήν την έκπληξή της για την ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών», αν και η παράταξη αυτή όπως και οι «Πολίτες για την Ανατροπή» καταψήφισαν την αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών σε Μάρμαρα και Δροσοχώρι κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Για τον παιδικό σταθμό Μαρμάρων, επικαλείται την αναστολή λειτουργίας που ισχύει από το 2015. Όπως αναφέρει κατά το έτος 2015-2016, υπήρξαν μόνο τρεις αιτήσεις εγγραφής. «Από τότε έως και σήμερα, ο παιδικός σταθμός Μαρμάρων παρέμεινε σε αναστολή» τονίζει ο ΟΚΠΑΠΑ.

Βέβαια, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ, πρότειναν ότι η όποια αναστολή λειτουργίας παιδικού σταθμού αποφασιστεί, πρέπει να αποφασιστεί μετά την περίοδο λήξης των εγγραφών που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα. Για τον παιδικό σταθμό Δροσοχωρίου, ο ΟΚΠΑΠΑ επικαλείται την υπηρεσιακή εισήγηση της Διεύθυνσης Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής που αφορούν ανεπαρκείς υποδομές (χωρίς τουαλέτα) και ελάχιστο αριθμό εγγεγραμμένων νηπίων. Όπως επισημαίνεται, για τη σχολική χρονιά 2019-2020 υπήρχαν 5 εγγραφές εκ των οποίων μία διαγραφή ενώ καθ’ όλη τη σχολική χρονιά παρακολούθησαν ένα έως τρία νήπια.

«Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι χώροι φύλαξης των νηπίων αλλά χώροι διαπαιδαγώγησης και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξής τους και επομένως δομές με ένα ή δύο παιδιά δεν τηρούν την σημαντική αυτή προϋπόθεση» τονίζει η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ και υπενθυμίζει ότι η απόφαση αφορά αναστολή λειτουργίας κι όχι παύση των παιδικών σταθμών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφασή μας έγινε ύστερα από μεγάλη συζήτηση και ώριμη σκέψη, χωρίς καμία διάθεση αντιπαλότητας με την τοπική κοινωνία του Δροσοχωρίου» είναι η άποψη του ΟΚΠΑΠΑ ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν πήραμε μια απόφαση ‘ελαφρά τη καρδία’ όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της παράταξης αλλά με σοβαρότητα και ώριμη σκέψη. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλες τις δομές που υπάρχουν ή χρειάζεται να δημιουργηθούν με αντικειμενικά κριτήρια, διαφάνεια και αίσθημα δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back