Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολίτες για την Ανατροπή: «Δυστοπική πραγματικότητα»

Εικόνα του άρθρου Πολίτες για την Ανατροπή: «Δυστοπική πραγματικότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 20:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» στην ανακοίνωσή της για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, περιγράφει την κατάσταση ως δυστοπική.

«Tα νοσοκομεία της πόλης είναι στα όρια τους, τα σχολεία κλειστά με τηλεκπαίδευση γεμάτη προβλήματα, με οικογένειες που θα πρέπει να έχουν εξοπλισμό για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν δράση και εγρήγορση. Η απάντηση στα προβλήματα δεν είναι η ακραία καταστολή, δεν είναι η τρομοκρατία της αστυνομίας στην Σουλίου, στη Σπύρου Λάμπρου, στην Λαμπρίδη, στην Ναπ. Ζέρβα, στην Δωδώνης, στην Δόμπολη» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Κατηγορεί την ΕΛΑΣ ότι και στα Γιάννενα ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια. «Σημάδια είχαν φανεί από τις προηγούμενες μέρες με την προκλητική συμπεριφορά προς πολίτες και κυρίως τους νέους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πόλη να ζήσει ξανά τις εποχές που ο χωροφύλακας είχε λόγο στην καθημερινότητά μας».

Καταγγέλλει τις προσαγωγές και συλλήψεις και καλεί τη δημοτική αρχή και ειδικά το δήμαρχο «να διαμαρτυρηθεί για την αυθαιρεσία της αστυνομίας στην ‘πόλη του’».

Τονίζει ότι   «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις απέναντι στην καταστρατήγηση ουσιαστικών συνταγματικών ελευθεριών του λαού μας. Η ‘τήρηση της νομιμότητας’ και το ‘όλοι μαζί’ αποδεικνύεται πρόφαση για την αποφυγή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back