ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόλεμος ανακοινώσεων για τη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Πόλεμος ανακοινώσεων για τη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 21:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι δύο θεωρητικά πιο «κοντινές» πολιτικά παρατάξεις του προεκλογικού αγώνα, με στελέχη που έχουν συνυπάρξει σε δημοτική αρχή, είναι αυτές που ανεβάζουν κατακόρυφα την ένταση με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, η μια εναντίον της άλλης.

Η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ ανταπάντησε στη δημοτική αρχή για το θέμα της αντιμισθίας του Μάκη Χρυσοστόμου και της (μεγάλης) αύξησης. Εν συντομία, η παράταξη του κ. Ελισάφ και σχεδόν ταυτόχρονα και η παράταξη του κ. Γκόντα, κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για την αύξηση.

Η δημοτική αρχή απάντησε ότι οι κατηγορίες είναι υποκριτικές και άνοιξε «πυρ» και κατά του πρώην αντιδημάρχου Τάκη Θεμελή.

Στην απογευματινή της ανακοίνωση η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής αποτελεί «πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών» και επικεντρώνει στο προφανές σχήμα «μισθός 2.000 ευρώ-πολίτες που πληρώνουν ακριβό το νερό».

Διατυπώνει δε ερωτήματα όπως αν έχει υπάρξει προσπάθεια απόδοσης «νομιμοφάνειας» στην απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, αν είναι αναδρομική η ισχύς της απόφασης και αν λήφθηκε απόφαση με «4 στα 11» μέλη του συμβουλίου.

Η παράταξη επισυνάπτει και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δείχνοντας ότι περίμενε την απάντηση της δημοτικής αρχής.  Το συνέδριο αναφέρει ότι «η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, καθόσον οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καθόρισαν την αμοιβή του αντιπροέδρου του ΔΣ της Επιχείρησης λόγω της πλήρους απασχόλησής του σ’ αυτήν δεν έχουν λάβει υπόψη την οικονομική κατάστασή της κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, ιδίως ενόψει του διπλασιασμού της αμοιβής αυτής».

Βέβαια και το Ελεγκτικό Συνέδριο στην απόφασή του περιλαμβάνει το κάπως ομιχλώδες «δεν είναι νόμιμη, αλλά να θεωρηθεί το ένταλμα», αναφέροντας: «Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα όμως πρέπει να θεωρηθεί λόγω συγγνωστής πλάνης».

Επίσης, η παράταξη Ελισάφ απαντάει για τον κ. Θεμελή, λέγοντας ότι παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος τον Οκτώβριο του 2012, παρέμεινε αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ μέχρι το τέλος της θητείας χωρίς αμοιβή και ότι η κατάργηση της αποζημίωσης των μελών της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ έγινε τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής Φίλιου «και όχι επί ημερών Θωμά Μπέγκα, όπως πιθανόν λανθασμένα τον πληροφόρησαν».

Συμπληρώνει δε ότι «η μοναδική αμοιβή ήταν αυτή της αντιμισθίας του αντιδημάρχου. Αν η δημοτική αρχή θεωρεί ότι κακώς την λάμβανε, ας το πει στα μέλη της δικής της παράταξης και κυρίως ας το κάνει πράξη».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back