Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μέτωπο» για τον μισθό του Χρυσοστόμου

Εικόνα του άρθρου «Μέτωπο» για τον μισθό του Χρυσοστόμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 14:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την προτομή Γ. Μυλωνά, η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ αποφάσισε να ανοίξει «μέτωπο»  με τη ΔΕΥΑΙ. Το «μέτωπο» αυτό δεν αφορά τον τρόπο λειτουργίας ή διαχείρισης μεγάλων έργων, αλλά τον μισθό του αντιπροέδρου Μάκη Χρυσοστόμου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, την πρώτη που έδωσε η παράταξη για κάποιο θέμα το οποίο δεν σχετίζεται με υποψηφιότητες, ο κ. Ελισάφ κατήγγειλε ότι το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε σε διπλασιασμό του μισθού του κ. Χρυσοστόμου, επικαλούμενος σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Και μάλιστα, όπως είπε, με μόλις 4 ψήφους (το διοικητικό συμβούλιο έχει 11 μέλη).

«Πρόκειται για  μια πολιτικά και ηθικά προκλητική ενέργεια, μια ενέργεια που προσβάλλει τα δημοκρατικά ήθη. Την ώρα που η ΔΕΥΑΙ προσφέρει πανάκριβο νερό, προχωρά σε μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων και έχει χρέη, ενώ σημαντικά έργα της καρκινοβατούν, αποτελεί  πρόκληση η υπέρογκη αύξηση της μισθοδοσίας του αντιπροέδρου και δη λίγους μήνες πριν εκπνεύσει η θητεία της δημοτικής αρχής» τόνισε. Συμπλήρωσε δε ότι η αύξηση, από 1.068 ευρώ στα 2.137ευρώ («φτάνει σχεδόν τον μισθό του πρύτανη, που είναι 2.300» είπε χαρακτηριστικά), έχει αναδρομική ισχύ, από τον Νοέμβριο του 2017. 

Ο κ. Ελισάφ κατηγόρησε τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Θωμά Μπέγκα ότι «εξοφλεί δικά του γραμμάτια. Ήταν παρών στη συνεδρίαση και ενορχήστρωσε τη λήψη της απόφασης». «Έχει δημιουργήσει μια στρατιά αμειβόμενων αιρετών» τόνισε και ζήτησε από τον κ. Μπέγκα να απολογηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ελισάφ εξήγησε ότι «οι αιρετοί οφείλουν να υπηρετούν την πόλη και τους πολίτες. Κατά βάση ανιδιοτελώς. Προφανώς ορισμένοι αιρετοί, ειδικά εκείνοι που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους για να μπορέσουν να προσφέρουν, πρέπει να αμείβονται σύμφωνα με το νόμο».

Για την περίπτωση του Μάκη Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι στο παρελθόν το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είχε εγκρίνει αύξηση του μισθού του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ. Η νέα απόπειρα γίνεται, όπως είπε, γιατί από 1η Ιανουαρίου του 2019 το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν απαιτείται προληπτικός έλεγχος όλων των ενταλμάτων πληρωμής. «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πράξουν το καθήκον τους. Εμείς ζητάμε άμεσα να τοποθετηθούν επί του θέματος οι δημοτικές παρατάξεις και πολύ περισσότερο αυτές που εκπροσωπούνται στη ΔΕΥΑΙ», είπε ο κ. Ελισάφ. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Λάζαρου Νάτση και του Νίκου Γκόντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back