Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ποιος καλείται τελικά στη Μουσιωτίτσα;

Εικόνα του άρθρου Ποιος καλείται τελικά στη Μουσιωτίτσα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2021, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H περιφερειακή αρχή εγκαλείται ξανά για τον τρόπο που χειρίζεται το πρωτόκολλο, σε ό,τι έχει να κάνει με προσκλήσεις πρώην και νυν πολιτικών εκφραστών του νεοναζισμού σε όργανα διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι «αρνήθηκε να διαβιβάσει την πρόσκληση στην Ημέρα Μνήμης των 152 εκτελεσθέντων από τους Ναζί στη Μουσιωτίτσα, στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων επειδή αποκλειόταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής».

Κατηγορεί την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρο του σώματος ότι «συμφωνεί και επαυξάνει με την πρακτική του ψαρέματος στα θολά νερά του ακροδεξίου χώρου στο οποίο ούτως ή άλλως επιδίδεται η ΝΔ».

Σημειωτέον ότι ο εκλεγμένος με τον ακροδεξιό συνδυασμό σύμβουλος, έχει δηλώσει ότι έχει αποχωρήσει από τη νεοναζιστική ΧΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση τον κατηγορεί ότι συνοδοιπορεί με την περιφερειακή αρχή και τη στηρίζει στις αποφάσεις της.

Το θέμα είναι γιατί η κα Μπραΐμη-Μπότση, η οποία είναι νέα στη θέση της προέδρου του σώματος, δεν προώθησε τις προσκλήσεις στους επικεφαλής, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Τις προσκλήσεις έκανε απευθείας ο Δήμος Δωδώνης, κατόπιν απάντησης που έλαβε στην πρώτη αποστολή τους, στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, από την πρόεδρο. Δεν είναι ακόμα γνωστό το περιεχόμενο της απάντησης της κας Μπραΐμη-Μπότση προς τον Δήμο Δωδώνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια κάνει «φάουλ» σε ανάλογο θέμα. Όταν η ΧΑ ήταν ακόμα νόμιμη και είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είχε αποπέμψει αίτημα της αντιπολίτευσης να μην καλείται σε εορτασμούς και εκδηλώσεις, επικαλούμενη το πρωτόκολλο.

Τώρα, η ΛΑΣ την κατηγορεί ότι και πάλι, με πρόσχημα το πρωτόκολλο, δήλωσε «αδυναμία απέναντι στην απολύτως λογική παράκληση να μην κληθεί ο σύγχρονος εκφραστής των Ναζί στην ημέρα μνήμης ενός χωριού που συνεχίζει να θρηνεί και να τιμά 152 θύματά τους».

Υπενθυμίζει ότι η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε το αίτημα της ΛΑΣ, από τον Οκτώβριο του 2020, μετά και τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, «να αναπεμφθεί  ο  περιφερειακός σύμβουλος που κατήλθε με την στήριξη της εγκληματικής οργάνωσης και να σταματήσουν οποιαδήποτε διευκόλυνση που του παρέχουν μέχρι και σήμερα εξαιτίας της θέσης του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back