ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποιος θα προλάβει το νέο τμήμα;

Εικόνα του άρθρου Ποιος θα προλάβει το νέο τμήμα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2018, 18:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου με ανακοίνωσή του, ζητάει στήριξη για την ίδρυση τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, καθότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει εντάξει το δικό του σχεδιασμό συγχώνευσης με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η «μάχη» έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι από τα σημεία της μεταρρύθμισης που δεν πείθουν για την αξιοπιστία της. Συγκεκριμένα, η επιτροπή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρότεινε ότι «το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, είτε με την υφιστάμενη δομή και οργάνωση, είτε ως Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία, διαπιστώνεται ότι ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο και συνεπώς δεν προτείνεται η μετεξέλιξη και ένταξή του στο Πανεπιστήμιο» μετά από τις πολιτικές  παρεμβάσεις όμως άλλαξε άποψη και ανακοίνωσε ότι «το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του». Συμπλήρωνε δε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη την πρόταση για δημιουργία τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όμως… πρόλαβε και τώρα το ΤΕΙ τρέχει να στηρίξει τη θέση του, διαβλέποντας ότι για ένα έτσι και αλλιώς υπερεξειδικευμένο αντικείμενο, θα υπάρξει και άλλο τμήμα. Η συνέλευση τονίζει πάντως ότι «η λειτουργία δύο αντίστοιχων τμημάτων είναι θετική, αλλά ουσιαστικά αναφέρει ότι είναι πιο κατάλληλο για τη λειτουργία ενός τμήματος, λόγω της εμπειρίας από τους «προκατόχους» του στην Ηγουμενίτσα, τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει υποδομές.

Με αυτά τα επιχειρήματα το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων καλεί το ΤΕΙ Ηπείρου να δημιουργηθεί τμήμα και στην Ηγουμενίτσα και να λειτουργήσει από το 2019-2020 «ώστε το Ίδρυμα και η Περιφέρεια να αποκτήσουν ένα Τμήμα που θα θεραπεύει έναν σύγχρονο κλάδο σπουδών και θα παρέχει στους αποφοίτους του διευρυμένους εργασιακούς ορίζοντες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back