ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποιο είναι το ενεργειακό προφίλ της πόλης;

Εικόνα του άρθρου Ποιο είναι το ενεργειακό προφίλ της πόλης;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2018, 16:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια ξεκινά ο Δήμος Ιωαννιτών, με στόχο τη δημιουργία ενός πλήρους ενεργειακού δημοτικού προφίλ. 

Το προφίλ αυτό θα οδηγήσει τον Δήμο σε δράσεις παρεμβάσεων οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το σχέδιο δράσης χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και έρχεται ως απόρροια του συμφώνου δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια που υπέγραψαν τα Γιάννενα τον Δεκέμβριο του 2015.

Βάσει λοιπόν κι αυτού του συμφώνου, πρέπει να γίνει απογραφή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας σε διάφορους τομείς του Δήμου, όπως στο κτιριακό απόθεμα, στον δημοτικό φωτισμό και στις μεταφορές, ενώ πρέπει να συνταχθεί αναλυτικό σχέδιο δράσης το οποίο θα περιγράφει στοχευμένες δράσεις ανά τομέα, συνοδεία εκτίμησης κόστους και περιβαλλοντικού οφέλους. Το σχέδιο αυτό θα θέσει και τις βάσεις για τη διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την εφαρμογή λύσεων.

Για τον αστικό αυτόν ενεργειακό σχεδιασμό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ερωτηματολόγια –ένα για τον οικιακό τομέα και ένα για τον τριτογενή τομέα, καλώντας τους πολίτες να τα συμπληρώσουν (ανώνυμα).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back