ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δήμου Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δήμου Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2018, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφεται κατά του Δήμου Ζαγορίου, με αφορμή τη συζήτηση για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής απορριμμάτων. Την κατηγορεί για «πλήρη ταύτιση με τα συντεχνιακά-πολιτικά συμφέροντα, που καραδοκούν και εποφθαλμιούν τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και συμπληρώνει ότι ο Δήμος δεν αποφάσισε να πάρει εργαζόμενους μέσω της Προκήρυξης 3Κ/2018 του Α.Σ.Ε.Π. «προφανώς γιατί κάτι τέτοιο έρχονταν σε αντίθεση με τα σχέδια που απεργάζεται», όπως επισημαίνει.

Ο Δήμος Ζαγορίου αρνείται πάντως ότι επιθυμεί να εκχωρήσει την αποκομιδή και έχει απαντήσει με τις θέσεις του, στην  ακύρωση του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Θέση για το θέμα πήρε και η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α σημειώνει πώς «πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο μεθοδευμένο και από αιρετούς ξεπούλημα δημοτικών υπηρεσιών σε εργολαβικά συμφέροντα που σε πολλές περιπτώσεις αναδύουν διαπλοκή, διαφθορά και συναλλαγή» και καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών «να αποδείξει εμπράκτως τις διακηρύξεις της για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., καταργώντας το δικαίωμα εκχώρησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών και  δίνοντας σαφή κατεύθυνση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απόρριψης παρόμοιων αποφάσεων εκχώρησης υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εργολαβικά συμφέροντα».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back