Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 4-06-2020, 13:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Άρτας για «ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων, προκειμένου εργαζόμενοι που έκαναν αίτηση μετακίνησης μέσω του Νόμου 4440/2016 περί κινητικότητας και εγκρίθηκε να αποδεσμευτούν και να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα».

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι η δημοτική αρχή «κρατά εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ‘ομηρεία’ με το έτσι θέλω. Τέτοιες πρακτικές είναι ξεκάθαρο πως είναι καταδικαστέες και μη ανεκτές».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ επικαλείται ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι εργαζόμενοι έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο νόμος 4440/2016 και αιτήθηκαν την μετακίνηση του σε άλλον φορέα ή υπηρεσία. «Οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Παρά τις διαβεβαιώσεις πώς θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της δημοτικής αρχής, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη, αφού τα απαραίτητα έγγραφα δεν έχουν υπογραφεί».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα