ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το πλυντήριο κάδων δουλεύει μια χαρά»

Εικόνα του άρθρου «Το πλυντήριο κάδων δουλεύει μια χαρά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2020, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων στο δημαρχείο της πόλης, το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου.

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά στις καταγγελίες σωματείων για παραβιάσεις και παραλείψεις της εργοδοσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Στα Γιάννενα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μην έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας» τόνισαν, φορώντας το ανακλαστικό γιλέκο και τα παπούτσια εργασίας, τα οποία όπως τόνισαν, είναι τα μόνα μέσα που διαθέτουν.

«Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει τη δικαιολογία για να καταπατηθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να ενταθεί η εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς» πρόσθεσαν και κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για την ανάθεση του πλυσίματος κάδων σε ιδιώτη:

«Η ανάθεση σε ιδιώτη του πλυσίματος των κάδων και της αλλαγής των λαμπτήρων του οδοφωτισμού είναι εξόφθαλμα παραδείγματα, καθώς είναι υπηρεσίες τις οποίες μπορούσε να παρέχει ο Δήμος Ιωαννιτών αλλά η δημοτική αρχή αποφάσισε να τις δώσει σε ιδιώτες και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα ανταποδοτικά που πληρώνει ο λαός. Σα να μην έφτανε αυτό, η ίδια η διοίκηση του Δήμου κατασυκοφαντεί τις υπηρεσίες λέγοντας ότι οι κάδοι είχαν χρόνια να πλυθούν, ότι το μηχάνημα ήταν χαλασμένο και άλλα» και ότι το πλυντήριο που διαθέτει το εργοτάξιο «δουλεύει μια χαρά».

Ακόμα, τόνισαν ότι «παρά τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό λόγο κορωνοϊού, η διοίκηση δεν προχωρά σε προσλήψεις. Είναι γνωστό ότι αρκεί ένα κρούσμα στους εργάτες, για να σταματήσει η αποκομιδή ή ο οδοκαθαρισμός. Η δημοτική αρχή αφήνει τη δημόσια υγεία στην πόλη να κρέμεται από μια κλωστή για να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησαν ανεπιτυχώς το Σεπτέμβριο».

Τέλος, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την άμεση κατάργηση των μέτρων που προβλέπουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back