NEA THΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πλήρης οδηγός για να παίξεις με ασφάλεια 5 Card Draw Poker

Εικόνα του άρθρου Πλήρης οδηγός για να παίξεις με ασφάλεια 5 Card Draw Poker
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2024, 14:23
NEA THΣ ΑΓΟΡΑΣ

To 5 Card Draw αποτελεί μία από τις απλούστερες και πιο διασκεδαστικές παραλλαγές poker που μπορείτε να βρείτε σε επίγεια και διαδικτυακά καζίνο. Πρόκειται για μία παραλλαγή που βασίζεται ως επί το πλείστον στην ανταλλαγή φύλλων παρά στην αλληλεπίδρασή τους με τις κάρτες στο deck ή το χέρι των αντιπάλων παικτών. Οι εύκολοι κανόνες που το χαρακτηρίζουν το κάνουν ιδανική επιλογή για αρχάριους παίκτες. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μία παικτική πρόκληση για τους πιο μυημένους στο πόκερ καθώς στην εξέλιξή του προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για να αναπτύξετε τη στρατηγική σας. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τόσο τους κανόνες του παιχνιδιού όσο και τις στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε στη διάρκεια του παιχνιδιού αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητές σας για νίκη.

Οι βασικοί κανόνες στο 5 Card Draw

Όπως προαναφέραμε το 5 Card Draw είναι μία από τις δημοφιλέστερες παραλλαγές πόκερ χάρη στους απλούς του κανόνες. Παίζεται συνήθως με 3 έως 6 παίκτες ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 2 άτομα στο ίδιο τραπέζι για να ξεκινήσει η παρτίδα. Μία τυπική τράπουλα 52 φύλλων είναι αρκετή για να διεξαχθεί μία παρτίδα στην οποία νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα δημιουργήσει το καλύτερο φύλλο. Στη δημιουργία του χεριού συμμετέχουν 5 κάρτες. Κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να αλλάξει κάποιες από τις αρχικές του κάρτες στην προσπάθεια να σχηματίσει το καλύτερο φύλλο στο τραπέζι. Ο νικητής κερδίζει το Pot που θα συγκεντρωθεί στο ταμπλό.

Τα βήματα διεξαγωγής μίας παρτίδας πόκερ 5 Card Draw

Η παρτίδα ξεκινάει με τους παίκτες να λαμβάνουν 5 κλειστές κάρτες. Το μοίρασμα των φύλλων γίνεται με τη φορά του ρολογιού και υπεύθυνος για την ομαλή διατήρηση της σειράς είναι ο dealer. Ο κάθε παίκτης δεν γνωρίζει τις κάρτες των αντιπάλων του και ακολουθεί ο πρώτος γύρος πονταρισμάτων.

Εδώ κάθε παίκτης με τη σειρά καλείται να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του. Ο πρώτος γύρος πονταρισμάτων ξεκινάει με τις επιλογές να ποικίλουν ανάλογα με τη δυναμική του φύλλου σας. Κάθε παίκτης μπορεί να αποφασίσει:

· Ντούκου (Check): Σε περίπτωση που είναι η σειρά σας και δεν έχει προηγηθεί κάποιο ποντάρισμα μπορείτε να αποφασίσετε ντούκου, δηλαδή να μην στοιχηματίσετε αφήνοντας στον επόμενο παίκτη το δικαίωμα να μιλήσει.

· Στοίχημα (Bet): Έχετε αποφασίσει πως κρατάτε ένα δυνατό φύλλο και τοποθετείτε το ποντάρισμά σας στο κέντρο του τραπεζιού. Μετά το ποντάρισμά σας σειρά να μιλήσει έχει ο επόμενος παίκτης.

· Ποντάρισμα (Call): Αν πριν από εσάς έχει προηγηθεί ποντάρισμα ενός άλλου παίκτη στο τραπέζι μπορείτε να παραμείνετε στην παρτίδα τοποθετώντας απλά ένα στοίχημα ίσης αξίας. Με τον τρόπο αυτό δηλώνετε πως ακολουθείτε το προηγούμενο ποντάρισμα.

· Αύξηση (Raise): Στην διάρκεια των πονταρισμάτων μπορείτε να αυξήσετε ένα υπάρχων στοίχημα είτε γιατί πιστεύετε στην δυναμική του φύλλου σας είτε γιατί θέλετε να μπλοφάρετε με βάση τη στρατηγική σας. Σε αυτή την περίπτωση περιμένετε να αποσυρθούν κάποιοι από τους αντιπάλους σας στο παιχνίδι και να συνεχίσετε λιγότερα άτομα στο υπόλοιπο της παρτίδας.

· Πάσο (Fold): Έχει προηγηθεί ένα στοίχημα και δεν θέλετε να το ακολουθήσετε γιατί πιστεύετε πως το χέρι σας δεν είναι αρκετά δυνατό. Με το πάσο χάνετε τα μέχρι τότε πονταρίσματά σας και παραδίδετε τις κάρτες σας στον dealer. Με την απόφαση αυτή είστε εκτός διεκδίκησης του Pot.

Ο συγκεκριμένος γύρος πονταρισμάτων συνεχίζει μέχρι να πληρώσουν όλοι ο παίκτες το αντίστοιχο ποσό ή να αποχωρήσουν κάποιοι από αυτούς. Η συνέχεια της παρτίδας γίνεται με την ανταλλαγή των καρτών στο χέρι κάθε παίκτη. Είναι ίσως η σημαντικότερη φάση της παρτίδας με κάθε παίκτη να καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μπορεί να αλλάξει μέχρι και 3 κάρτες από το αρχικό χέρι στην προσπάθεια να δημιουργήσει έναν ισχυρό συνδυασμό. Μία από τις στρατηγικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας παίκτης είναι να κρατήσει όλες τις κάρτες του ανεξάρτητα αν συμμετέχουν στον τελικό συνδυασμό σας. Με τον τρόπο αυτό βάζετε σε αρκετές σκέψεις τους αντιπάλους σας όσον αφορά τη δυναμική του χεριού σας.

Εφόσον ολοκληρωθεί ο γύρος των αλλαγών προχωράμε στον 2ο γύρο πονταρισμάτων. Πλέον γνωρίζετε την τελική δυναμική του χεριού σας και προσπαθείτε να ολοκληρώσετε τη στρατηγική σας. Οι επιλογές είναι οι ίδιες με αυτές που έχετε στην διάθεσή σας στο 1ο ποντάρισμα. Η παρτίδα τελειώνει με την αποκάλυψη των χαρτιών και την ανάδειξη του τελικού νικητή. Αυτός είναι που θα κάνει δικό του το συνολικό pot που δημιουργήθηκε κατά την εξέλιξη της παρτίδας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back