ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Κάισσα προτείνει 10 επιτραπέζια

Εικόνα του άρθρου H Κάισσα προτείνει 10 επιτραπέζια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2020, 21:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι γιορτές θέλουν παιχνίδι και η Κάισσα παρουσιάζει 10 διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κατάλληλα να σας εισάγουν στον κόσμο του παιχνιδιού. Τα παιχνίδια μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα των Ιωαννίνων, (Ζώη Καπλάνη 6, 2651 030890)


Μπορείτε να δείτε όλο τον οδηγό αγορών από επιχειρήσεις της πόλης, στο Εξώφυλλο


ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝ (παιχνίδι της χρονιάς 1995)

Ένα από τα πιο γνωστά επιτραπέζια παιχνίδια που εδώ και 15 χρόνια διασκεδάζει εκατομμύρια παρέες. Στο “Άποικοι του Κατάν” έχετε ανακαλύψει ένα νησί και σκοπεύετε να χτίσετε δρόμους, οικισμούς και πόλεις με στόχο να φτάσετε πρώτος τους 10 πόντους. Για να το πετύχετε όμως αυτό, θα πρέπει να συνεργαστείτε με τους συμπαίκτες σας στην ανταλλαγή πρώτων υλών. Προσοχή όμως! Μόνο ένας παίκτης θα φτάσει πρώτος τους 10 πόντους και θα ανακηρυχθεί νικητής. Ένα παιχνίδι για 3 έως 4 άτομα με μέση διάρκεια γύρω στα 90 λεπτά. Προτείνεται για 10 ετών και άνω, ενώ υπάρχει Junior έκδοση για 6 ετών και άνω.

CODENAMES & CODENAMES DUET (παιχνίδι της χρονιάς 2016)
Στο νούμερο 1 στην κατηγορία παιχνιδιών παρέας (4 άτομα και άνω) για πολύ καιρό, το “Κωδική Ονομασία”, έρχεται να σας διασκεδάσει με τον απλό αλλά πολύ ευρηματικό τρόπο παιχνιδιού του. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και ένας από κάθε ομάδα ορίζεται ως αρχικατάσκοπος. Στο ταμπλό υπάρχουν 25 λέξεις που είναι χωρισμένες στις 2 ομάδες. Ποια λέξη ανήκει που, το γνωρίζουν μόνο οι αρχικατάσκοποι οι οποίοι προσπαθούν να το μεταδώσουν στις ομάδες τους δίνοντας μονολεκτικά στοιχεία! Διάρκεια 20 λεπτά, ηλικία 14+

DIXIT (παιχνίδι της χρονιάς 2010)
Πέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση. Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή. Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρουν, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες των συμπαικτών τους. Το Dixit είναι ένα ευχάριστο αλλά και συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις για την παρέα αλλά και όλη την οικογένεια. Για 3 έως 12 άτομα, ηλικίας 8 ετών και άνω με μέση διάρκεια 30 λεπτά.

UBONGO (βραβείο καλύτερου οικογενειακού παιχνιδιού 2009)
Σε αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι, κάθε παίκτης έχει δώδεκα πλακίδια με διάφορα σχήματα, καθώς και έναν πίνακα με ένα σχήμα. Το ζάρι θα πει στον καθένα ποιό σχήμα να φτιάξει στον πίνακά του μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα πλακίδια κάθε φορά. Ο πρώτος που θα το καταφέρει, μετακινεί το πιόνι του & μαζεύει πετράδια που θα τον οδηγήσουν στην νίκη! Το Ubongo είναι ένα γρήγορο και εθιστικό επιτραπέζιο παιχνίδι, με εύκολους κανόνες που μαθαίνονται μέσα σε 5 λεπτά. Κατάλληλο για 2 έως 4 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω με μέση διάρκεια 20 με 30 λεπτά.


KINGDOMINO (παιχνίδι της χρονιάς 2017)
Στο Kingdomino είστε ένας Βασιλιάς που φτιάχνει το βασίλειό του χρησιμοποιώντας πλακίδια εδάφους όπως χωράφια, λίμνες, δάση κτλ. Οι παίκτες διεκδικούν τα κομμάτια που θα τους οδηγήσουν στο τέλειο βασίλειο! Για 2 έως 4 άτομα, ηλικίας 8 ετών και άνω, με μέση διάρκεια τα 15 λεπτά.


JUNGLE SPEED & JUNGLE SPEED JUNIOR
Έχετε κοφτερό μάτι και σβελτάδα; Δείτε προσεκτικά τις κάρτες που ανοίγουν οι αντίπαλοί σας, εντοπίστε εκείνες που έχουν τα ίδια σχέδια με τις δικές σας, αρπάξτε το Τοτέμ… και ξεφορτωθείτε τις κάρτες σας! Όταν φύγουν όλες, έχετε κερδίσει. Για 2 και πάνω παίκτες (γίνεται καλύτερο όσο ανεβαίνει ο αριθμός των παικτών), ηλικίας 7+ και μέση διάρκεια 15 λεπτά. Κυκλοφορεί και έκδοση για ηλικίας 4 ετών και πάνω.

QUORIDOR & QUORIDOR MINI (επιλογή της Mensa για το 1997)
Σε αυτό το παιχνίδι ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βγει από το λαβύρινθο όσο πιο γρήγορα μπορεί, αλλά η δυσκολία είναι ο αντίπαλος τοποθετεί διάφορα εμπόδια ώστε να τον καθυστερήσει. Νικητής είναι αυτός που θα μπορέσει να βρει τον πιο γρήγορο δρόμο μέχρι την έξοδο. Ένα παιχνίδι για 2 ή 4 άτομα, ηλικίας 5+ και μέση διάρκεια 15 λεπτά.

DOBBLE & DOBBLE KIDS ( με βραβεία από το 2010 έως 2014 σε διάφορες χώρες)
Στο Dobble έχουμε 55 κάρτες με 8 σύμβολα ανά κάρτα και συνολικά πάνω από 50 σύμβολα με μόνο ένα κοινό σύμβολο σε οποιοδήποτε ζευγάρι καρτών! Σκοπός του παιχνιδιού να βρείτε το κοινο σύμβολο πριν το βρουν οι αντίπαλοί σας! Για 2 έως 6 παίκτες, ηλικίας 6+ και μέση διάρκεια 15 λεπτά. Κυκλοφορεί και έκδοση του παιχνιδιού για ηλικίες 4+


ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ (παιχνίδι της χρονιάς 2001)
Έχοντας σαν σκηνικό τα Μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια και τους αγρούς του Μυστρά, οι παίκτες προσπαθούν να αυξήσουν την κυριαρχία τους αξιοποιώντας την ακολουθία τους που είναι ιππότες, καλόγεροι, γεωργοί αλλά και ληστές. Κάθε παίκτης με τη σειρά του τοποθετεί πλακίδια εδάφους δημιουργώντας το χάρτη του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα τοποθετεί τους ανθρώπους του σε στρατηγικά σημεία. Όποιος θα έχει τους περισσότερους πόντους όταν τοποθετηθεί και το τελευταίο πλακίδιο, θα είναι ο νικητής! Για 2 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8+ και μέση διάρκεια 40 λεπτά.

WINGSPAN - ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΤΕΡΩΝ (πλήθος βραβείων για το 2019)
Σε αυτό το παιχνίδι είστε λάτρεις των πτηνών – ερευνητές, παρατηρητές, ορνιθολόγοι και συλλέκτες – και προσπαθείτε να ανακαλύψετε και να προσελκύσετε τα καλύτερα πτηνά στα καταφύγια άγριας ζωής σας. Κάθε πτηνό επεκτείνει μια αλυσίδα ισχυρών συνδυασμών σε κάποιον από τους βιοτόπους σας. Νικητής είναι ο παίκτης που θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους.

Για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 10 ετών και άνω και μέση διάρκεια 60 λεπτά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3