ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πίτα με πολιτικά μηνύματα

Εικόνα του άρθρου Πίτα με πολιτικά μηνύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2020, 23:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» έκοψε την πίτα της χτες το βράδυ στο ξενοδοχείο Grand Serai, με την επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη, σε μια πολιτική ομιλία, να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή και να υπενθυμίζει τη βασική της θέση υπέρ της αξιοποίησης του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή έργου για τον πολίτη.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς μέσω επιστολών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το μήνυμά του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης ο οποίος ήταν παρών.

Η κ. Καλογιάννη ξεκίνησε την ομιλία της θυμίζοντας όλα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο: το αποτέλεσμα των εκλογών, τον μετεκλογικό  διάλογο για σύμπραξη με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, τον οποίο χαρακτήρισε «προσχηματικό, αφού δεν αποσκοπούσε σε τίποτα διαφορετικό από τη de facto αριθμητική υποστήριξή μας στις διάφορες πρωτοβουλίες του», την τελική σύμπραξη τριών συμπαρατάξεων «χωρίς η δημοτική αρχή να έχει καταθέσει τι τις συνδέει»… Για τη μέχρι τώρα πορεία της νέας διοίκησης του Δήμου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης έκανε λόγο για «παθογένειες που διαιωνίζονται και που κρατούν τον Δήμο σε τέλμα».

Σε αυτό το σημείο, εξήγησε τη στάση της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. «Οι θετικές μας ψήφοι δεν είναι ψήφοι εμπιστοσύνης στη σύμπραξη, αλλά ψήφοι υποστήριξης έργων και προθέσεων» τόνισε.

Η κ. Καλογιάννη ανέφερε ότι ο Δήμος χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση σε πολλούς τομείς. Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε την ανάγκη για ιδιωτική πρωτοβουλία, καταγγέλλοντας όσους «βαφτίζουν ιδιώτη τον κάθε εργολάβο». Όπως είπε, «ιδιώτης για μα είναι η οργανωμένη επιχείρηση που θα πείσει και θα εγγυηθεί ότι έχει οργανωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο και ικανή επιχειρησιακή δομή».

Μάλιστα, κατέθεσε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν από ιδιώτη: από την αξιοποίηση του ακινήτου της οδού Δομπόλη και του Γιαννιώτικου Σαλονιού και την κατασκευή νέων δικαστικών φυλακών μέχρι τη βελτιστοποίηση της διανομής του πόσιμου νερού, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, την ανάπτυξη τραμ και την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ. 

«Τίποτε, σήμερα, δεν είναι θέσφατο, αξιωματικά αυταπόδεικτο και στατικά εδραιωμένο. Όλα είναι δυναμικά εξελίξιμα. Εμείς, θα δηλώνουμε τεκμηριωμένα τη θέση μας, για την επόμενη μέρα» τόνισε.

Κατά την τοποθέτησή της για την ιδιωτική πρωτοβουλία, η κ. Καλογιάννη επικαλέστηκε και την εμπειρία της ενώ έβαλε στο κάδρο τη θετική υποστήριξη προς το πρόσωπό της, την παράταξή της και το πρόγραμμα αυτής, «τόσο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του πρωθυπουργού της χώρας, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού και αυτοδιοικητικού τομέα, η οποία εκλαμβάνεται απολύτως, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς δραστηριότητάς μου στο προαναφερθέν πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back