ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πέθανε ο γιατρός Κωνσταντίνος Μπουραντάς

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο γιατρός Κωνσταντίνος Μπουραντάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2024, 12:09
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μπουραντάς, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ένας από τους πρωτοπόρους αιματολόγους στην ιατρική επιστήμη, στην Ελλάδα. Ο Μπουραντάς γεννήθηκε στην Άρτα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας αρχικά και της Αματολογίας αργότερα, το ’78.

Διετέλεσε διευθυντής της Παθολογικής του νοσοκομείου Άρτας και των Ιωαννίνων.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπηρέτησε ως καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας μέχρι το 2010.

Από το 2012 και για 4 χρόνια, υπηρέτησε πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, οι αντιπρυτάνεις και το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ψήφισμά τους εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, εξαίροντας την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το εξαίρετο ακαδημαϊκό ήθος και την πολύχρονη προσφορά του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο τομέας Παθολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η απουσία του αφήνει παρακαταθήκη στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Δάσκαλος και συνεργάτης που θα τον θυμόμαστε όλοι» και το τμήμα Ιατρικής, τονίζοντας ότι «ξεχώρισε για τη βαθιά του αγάπη για την ιατρική, τη διδασκαλία και την έρευνα, τη σημαντική συμβολή του στην προαγωγή της επιστήμης και την αδιάλειπτη προσφορά του στο Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων»




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back