Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πίστωση χρόνου» για τα σχολικά γυμναστήρια

Εικόνα του άρθρου «Πίστωση χρόνου» για τα σχολικά γυμναστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 17:04
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης που διαθέτουν ακαδημίες, είναι ότι έχουν περιοριστεί πολύ οι διαθέσιμοι χώροι, με επίπτωση σε όλη τη διαθεσιμότητα αθλητικών υποδομών για το κοινό.

Επιπλέον, με τον ερχομό του χειμώνα, είναι ζητούμενο πώς θα στεγαστούν οι δραστηριότητες στα σχολικά γυμναστήρια.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Ιωάννινα_2023 δια του συμβούλου της, Φίλιππου Ευαγγέλου.

Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε ότι η ΓΓΑ διαθέτει πρωτόκολλο για άθληση σε κλειστούς χώρους και πρόσθεσε: «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους εκπροσώπους των συλλογών και σωματείων όσο και από γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και γενικότερα πολίτες που συμμετέχουν στις δράσεις των συλλόγων και σωματείων που χρησιμοποιούν τα σχολικά γυμναστήρια».

Απαντώντας, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι «προφανώς και θα δοθούν τα γυμναστήρια. Ζήτησα πίστωση χρόνου για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία πρώτα (…) Με τις καταλήψεις δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Θα δοθούν, χρειάζεται 1-2 βδομάδες πίστωση».

Ο κ. Ευαγγέλου ρώτησε επίσης, ποιες πρωτοβουλίες έχει πάρει η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους αρμόδιους, ώστε να διασφαλιστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μετά από τη χρήση των σχολικών γυμναστηρίων.

Ο κ. Ελισάφ, σε αυτό το θέμα, απάντησε ότι η ευθύνη αυτή βαραίνει τους συλλόγους και όχι τον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back