ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιστοποιημένη πλέον η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Εικόνα του άρθρου Πιστοποιημένη πλέον η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2017, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πιστοποίησή της πέτυχε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η πιστοποίηση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, «ικανοποιεί τις απαιτήσεις  λειτουργίας  της μονάδας για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, κάτι που πριν λίγους μήνες έθετε υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη της μονάδας».

Με καθυστέρηση πολλών ετών, το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε τις διαδικασίες πιστοποίησης των μονάδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πέρσι τον Οκτώβριο. Σημαντικό «εργαλείο» αποτέλεσε το Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων που είχε εκδοθεί λίγους μήνες πριν. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να πιστοποιήσει τη σημαντική αυτή μονάδα, αλλά και να θέσει παράλληλα τις βάσεις για την προσέλκυση υπογόνιμων ζευγαριών.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση ευχαριστεί όλους του συντελεστές της διαδικασίας πιστοποίησης για τη συμβολή τους και παράλληλα δεσμεύεται ότι «θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για την πιστοποίηση όλων των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back