πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

5 Απριλίου: Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου 5 Απριλίου: Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2020, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η Ήπειρος θρηνεί τον πρώτο νεκρό από την πανδημία του κορωνοϊού» αναφέρει στη σημερινή της ενημέρωση για την πανδημία στην Ήπειρο η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για τον 75χρονο που πέθανε τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο 75χρονος ζούσε στην Κέρκυρα, και είχε καταγωγή από χωριό των Ιωαννίνων. Για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι «ο πρώτος νεκρός από την πανδημία» στην περιοχή μας. Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πριν από τρεις ημέρες. «Η Περιφέρεια και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  εκφράζουν τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ότι δύο από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Αναλυτικά η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για Covid-19 μέχρι σήμερα το μεσημέρι, βάσει της ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ως εξής;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα μεσάνυχτα κατέληξε ο άνδρας που είχε διακομισθεί διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στις 2/4/2020  και νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Πρόκειται για ηλικιωμένο  άτομο ηλικίας 75 ετών,  το οποίο έπασχε και από άλλα υποκείμενα νοσήματα. Η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται επίσης στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου.

-Tα άλλα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και ο ασθενής είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. Ο ηλικιωμένος από την Άρτα  από χθες έχει  τραχειοτομηθεί  και συνεχίζεται η διαδικασία αποσωλήνωσης.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα γυναίκας που διακομίστηκε από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας. Σήμερα η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση  και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός των επομένων ωρών. 

Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί.

Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για τη σύζυγο του ηλικιωμένου από την Κέρκυρα που πέθανε. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

-Κατά τη χτεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 36 νέα δείγματα , που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

-Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν  χθες είναι αρνητικά.

-Σήμερα 5/4 στάλθηκαν επτά νέα δείγματα  για εξέταση και έχουν ήδη διαγνωσθεί αρνητικά.

-Από το σύνολο των 95 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ). Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

-Από τα 23 δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα 20 είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τρία. 

-Αρνητικά είναι και τα δύο που αναμένονταν επί του συνόλου των 34 ληφθέντων δειγμάτων της 3/4/2020. 

-Σήμερα  στάλθηκαν 27 νέα δείγματα για εξέταση.

-Τα  τρία  επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Στο νοσοκομείο σήμερα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες.

-Κανένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού για SARS-COV-2 δεν λήφθηκε σήμερα.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των τριών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 18 δείγματα προς εξέταση και ήταν όλα αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back