ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πίστα αεραθλητισμού με αξιώσεις

Εικόνα του άρθρου Πίστα αεραθλητισμού με αξιώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2017, 18:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δυνατότητα να γίνουν ένα διεθνές αεραθλητικό κέντρο έχουν τα Γιάννενα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής πίστας απογείωσης αλεξίπτωτου πλαγιάς πάνω από τους Λιγκιάδες. Την εκτίμηση αυτή του δήμου Ιωαννιτών έρχονται να συμμεριστούν και γερμανοί αθλητές οι οποίοι  βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην πόλη, ως προσκεκλημένοι του τοπικού σωματείου που ασχολείται με τα εναέρια σπορ.

Τους γερμανούς αθλητές συνάντησε και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ο οποίος μίλησε για δικαίωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009. «Θέλω να τονίσω ότι ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε την προοπτική, το πίστεψε και συνέβαλε τα μέγιστα. Να ευχαριστήσω ακόμα τους αντιδημάρχους Γιάννη Λιόντο και Ελένη Βασιλείου για τη δουλειά που έκαναν και φυσικά τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη που βοήθησε κι εκείνος για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ο γερμανός εκπαιδευτής Κλάους Ντόζερ ανέφερε ότι η γιαννιώτικη πίστα, σε σύγκριση με αντίστοιχες υποδομές σε άλλες χώρες, βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό, και σε μεγάλο υψόμετρο.

Ο Σταύρος Κωστούλας, εκπαιδευτής αλεξίπτωτου πλαγιάς, ανέφερε από την πλευρά του ότι η πίστα είναι κατάλληλη όχι μόνο για αεραθλητισμό αλλά και για εκπαίδευση. «Στόχος της φιλοξενίας της αποστολής από τη Γερμανία είναι η γνωριμία των μελών της με την πίστα και την περιοχή γενικότερα με σκοπό να την προβάλουν με τη σειρά τους και σε άλλα σωματεία προκειμένου να την εντάξουν στο καλεντάρι τους» πρόσθεσε. Τον λόγο πήρε και ο γιαννιώτης ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και αεραθλητής Γιώργος Μαρκούλας, ο οποίος υπογράμμισε τις προοπτικές που υπάρχουν. «Υπάρχουν χώρες όπου λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να διοργανώσουν πρωταθλήματα και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις εκτός συνόρων. Σκοπός μας είναι στο άμεσο μέλλον να κάνουμε προτάσεις σε ξένες ομοσπονδίες ώστε να διοργανώσουν εδώ τα πρωταθλήματά τους», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back