Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πιο θανατηφόρα η βρετανική παραλλαγή;

Εικόνα του άρθρου Πιο θανατηφόρα η βρετανική παραλλαγή;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2021, 21:59
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε απόψε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε πέρσι στη χώρα ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή -η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία- ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Σε σύγκριση με τον παλιό ιό», φαίνεται ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος για εκείνους που έχουν τη νέα παραλλαγή», είπε ο ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς. σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Αν πάρουμε (…) έναν άνδρα γύρω στα 60, κατά μέσο όρο ο κίνδυνος είναι ότι για κάθε 1.000 ανθρώπους (σ.σ. αυτής της ηλικιακής ομάδας) που θα προσβληθούν, περίπου οι 10 αναμένεται ότι, δυστυχώς, θα πεθάνουν από τον ιό. Με τη νέα παραλλαγή, από τους 1.000 μολυσμένους ανθρώπους, ενδέχεται να πεθάνουν γύρω στους 13 ή 14», εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, από την πλευρά του, είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης του λοκντάουν όσο ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει στα σημερινά, υψηλά επίπεδα και μέχρι να υπάρξουν ενδείξεις ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού λειτουργεί. Αντιθέτως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «για να προστατευθούν τα σύνορα», όπως είπε, «επειδή δεν θέλουμε, μετά από όλη αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουμε στη χώρα (…) να το διακινδυνεύσουμε επιτρέποντας να περάσει μια νέα παραλλαγή» του νέου κορονοϊού.

Εφόσον επιτευχθεί κάποια πρόοδος στη μείωση των κρουσμάτων, το πρώτο πράγμα που θα επαναλειτουργήσει στη χώρα είναι τα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back