ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιλοτική απογραφή αστέγων και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πιλοτική απογραφή αστέγων και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2017, 21:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόγραμμα πιλοτικής απογραφής αστέγων στο δρόμο και σε δομές σε έξι Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, αποφάσισε να «τρέξει» το υπουργείο Εργασίας. Οι υπόλοιποι Δήμοι είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, του Ηρακλείου Κρήτης και της Νέας Ιωνίας.

Το έργο παρουσίασαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, η δε καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου ή Μαρτίου του 2018, θα γίνουν με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και θα υπάρχει ενιαίο πληροφοριακό σύστημα.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Στη νυχτερινή, ταυτόχρονα και στους έξι Δήμους, στο δρόμο και στις δομές που παρέχουν στεγαστικές υπηρεσίες και σε μία ημερήσια φάση στις ανοιχτές δομές που εξυπηρετούν αστέγους, δηλαδή κέντρα ημέρας, συσσίτια, ιατρεία, κτλ.

Οι Δήμοι θα αναλάβουν την παρακολούθηση, την περιοδικότητα και τη συστηματοποίηση της χρήσης των εργαλείων. Για την καταγραφή, θα ενεργοποιούνται εθελοντές για τη βραδινή καταγραφή, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των εργαζομένων στις δομές και στους Δήμους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back