ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πήρε καιρό αλλά ολοκληρώθηκε η αποχέτευση

Εικόνα του άρθρου Πήρε καιρό αλλά ολοκληρώθηκε η αποχέτευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2016, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Η αποχέτευση στην Πεδινή λειτουργεί. Όσο και… σουρεαλιστικό να μοιάζει αυτό, είναι αλήθεια. Μεσημέρι της Παρασκευής έγιναν τα επίσημα εγκαίνια (αυτή τη φορά χωρίς… ευλογία όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με ανάλογο έργο στο Νησί) και από τώρα μέχρι και τρεις μήνες ακόμα, οι 6.000 περίπου κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο.

Στην είσοδο της Πεδινής βρέθηκαν αρκετοί, ανάμεσά τους οι άνθρωποι της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ,δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά, ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος της πόλης. «Ήταν στόχος και προτεραιότητα για τον παλιό δήμο Μπιζανίου, αλλά και για τους διαδόχους» τόνισε ο κ. Μπέγκας, αναφερόμενος στην καθαυτή σημασία και αναγκαιότητα του έργου και ειδικότερα, στην περιβαλλοντική του σκοπιμότητα. Ευχαρίστησε τους Τάκη Νάστο και Αχιλλέα Σίντο που διετέλεσαν δήμαρχοι στην περιοχή προ «Καλλικράτη», καθώς και το Φίλιππα Φίλιο για τον τρόπο με τον οποίο «κυνήγησαν» το έργο. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που επιθυμεί η δημοτική αρχή για τη ΔΕΥΑΙ, λέγοντας ότι «πρέπει να ανακτήσει το κύρος της η επιχείρηση» και ότι «με σχέδιο και μαζί με τους εργαζόμενους, προχωράμε στην αναμόρφωση της εταιρίας».

Ο κ. Νάστος αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την περιοχή και ενημέρωσε ότι σύντομα, μηχανικός θα βρίσκεται καθημερινά στο πρώην δημαρχείο Πεδινής για να παραλαμβάνει τις αιτήσεις σύνδεσης και να βοηθά τους κατοίκους σε τυχόν ερωτήσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική, αναλύοντας την κλιμάκωση της χρέωσης για τους πολίτες, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τον τρόπο και χρόνο πληρωμής.

Το έργο κόστισε 7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τις 500.000 κατέβαλε η ΔΕΥΑΙ, καθότι ήταν για έργα μη επιλέξιμα. Αφορά περίπου 2.000 συνδέσεις και 6.000 κατοίκους. Το έργο παραδόθηκε πριν από ένα μήνα και μπήκε στο ΕΣΠΑ τον Μάιο του 2011.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, το κόστος σύνδεσης είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ εάν γίνει η σύνδεση η σύνδεση μέσα σε τρεις μήνες θα πέσει στα 8 ευρώ και τέλος, εάν η πληρωμή γίνει εφάπαξ, μειώνεται σε 6,4 ευρώ.

Σε ότι αφορά τη φέρουσα δυνατότητα του Βιολογικού που θα πρέπει να «σηκώσει» άλλες 2.000 συνδέσεις, οι αιρετοί είπαν ότι η δυνατότητα υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back