ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: Θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος;

Εικόνα του άρθρου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: Θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2024, 15:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο της βελτίωσης του δρόμου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας (μέχρι τη διασταύρωση Μονολιθίου συγκεκριμένα), ενός δρόμου 8,5 χλμ., που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η «Εργοδυναμική Πατρών» με κόστος σύμβασης 20,3 εκατ. ευρώ πρόκειται να ξεκινήσει.

Εκ των πραγμάτων, η έναρξη των εργασιών στο δύσκολο αυτό οδικό κομμάτι προκαλεί ανησυχία σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της αναψυχής και του εναλλακτικού τουρισμού. Κι αυτό επειδή ανησυχούν για διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων.

Η ανησυχία αυτή εκφράστηκε σε σύσκεψη που είχε η δημοτική αρχή Βορείων Τζουμέρκων με επαγγελματίες τουρισμού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεώργιος Παππάς και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Χρήστος Τασούλας έγιναν αποδέκτες της αγωνίας των επαγγελματιών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι μία διακοπή κυκλοφορίας θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό τη δική τους δραστηριότητα, καθώς θα καθιστά σχεδόν αδύνατο το να κάνει κάποιος ράφτινγκ ή καγιάκ στo πλέον δημοφιλές τμήμα του Αράχθου, από τη Γέφυρα Πολιτσάς έως τη Γέφυρα Πλάκας.

Όπως ειπώθηκε, δεν θα είναι ουσιαστικά δυνατή η χρήση των εναλλακτικών προσβάσεων, με δεδομένο ότι θα απαιτείται πλέον της μιας ώρας διαδρομή σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο για να μεταφερθούν βάρκες και εκδρομείς.

Προβληματισμοί εκφράστηκαν και για την ασφάλεια διέλευσης στο ποτάμι, καθώς εκτιμάται πως μπορεί να υπάρξουν πτώσεις λίθων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης έχει απευθυνθεί ήδη στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τον σχεδιασμό του έργου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Βλάχος ενημέρωσε πως θα γίνει και συντήρηση ενός δρόμου στο Ξηροβούνι, ώστε να εξυπηρετούνται οι τοπικές μετακινήσεις, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να κλείνει ο δρόμος κατά διαστήματα, λόγω των εκτελούμενων εργασιών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back