Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πεζοδρομίων επιδιορθώσεις και σχολιασμοί

Εικόνα του άρθρου Πεζοδρομίων επιδιορθώσεις και σχολιασμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 19:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι διορθωτικές κινήσεις του Δήμου Ιωαννιτών στα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν στην πλατεία Πάργης σχολιάστηκαν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο, χωρίς να λείπουν κάποιες υπερβολές.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας έσπευσε να σχολιάσει το «ξήλωμα» μέρους του πεζοδρομίου (για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξί, προφανώς) στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα και Σμύρνης. «Έργα και ημέρες της ‘Νέας Εποχής’ με σχεδιασμό και προγραμματισμό. Αποξήλωση και ανακατασκευή άρτι κατασκευασθέντος πεζοδρομίου! Την ίδια ώρα το αστικό  λεωφορείο στην κάθοδο από τη Χρήστου Πάτση για να στρίψει προς Πυρσινέλλα καταλαμβάνει και τις δυο λωρίδες του οδοστρώματος, μετά την παρέμβαση που έγινε στο πεζοδρόμιο! Και άλλα πολλά… Όπως σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που η δημοτική αρχή θέλει να μοιάσουμε με βάση τις δηλώσεις αρμόδιου…» ανέφερε.

Λίγες ώρες αργότερα, και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών έκανε ένα σχόλιο: «Πιο γρήγοροι και από τον ίσκιο τους… Η δημοτική αρχή ξεκίνησε τη θητεία της εκπληρώνοντας την προεκλογική δέσμευση να ακυρώσει την ανάπλαση της πλατείας και συνέχισε ακυρώνοντας την προεκλογική της δέσμευση και εντάσσοντας εκ νέου την πλατεία στα έργα. Τα χρόνια πέρασαν, η δημοτική αρχή ωρίμασε και τώρα έφτασε να ξηλώνει ένα πεζοδρόμιο πριν καν το ολοκληρώσει. Εύγε». Ο συσχετισμός της όλης της υπόθεσης της ανάπλασης της πλατείας με το εν λόγω πεζοδρόμοι δεν είναι και τόσο εύστοχος.

Προφανώς, κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό και στον εντοπισμό κάποιων κυκλοφοριακών ζητημάτων (π.χ. ότι το Αστικό ΚΤΕΛ συνεχίζει να κινείται με μεγάλα λεωφορεία εντός της πόλης…), με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον ανάδοχο του έργου να προχωρούν στην επιδιόρθωση των λαθών -σ.σ. η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back