ΕΛΛΑΔΑ

Πέτσας: Ανοίγουν 11 Ιανουαρίου τα σχολεία

Εικόνα του άρθρου Πέτσας: Ανοίγουν 11 Ιανουαρίου τα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2021, 13:15
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας είχε να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η χθεσινή κίνηση για το αυστηρό lockdown ήταν «μια κίνηση προληπτική». 

«Έχοντας υπόψη την κατάσταση των κρουσμάτων και της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, αποφασίστηκε να ζητήσουμε απ’ όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι για αυτή την εβδομάδα, ώστε να ρίξουμε ακόμα πιο γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια» τόνισε για να συμπληρώσει: «Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια, 11 Ιανουαρίου και σιγά- σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9 του μηνός, πως θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει δηλαδή η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα το αφήσουμε για πιο πίσω. Όμως, τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες».


Επιστροφή υπηρεσιών

Για τα επόμενα βήματα «ανοίγματος» της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα-βήμα στο λιανεμπόριο. Οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή το «click away» και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει και σιγά-σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αρκεί βέβαια όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back