Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πετρέλαιο σε… υπερθέρμανση

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαιο σε… υπερθέρμανση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2021, 12:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ξεκινάει τυπικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ακριβό, για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Η τιμή του αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 40% με 45% σε σχέση με πέρυσι. Σε περιοχές όπως τα Γιάννενα, θα ξεκινήσει από 1,10-1,15 ευρώ το λίτρο και πάνω.

Η διαχρονική κυβερνητική αποτυχία να ελεγχθούν οι τιμές σε ένα τόσο καίριο είδος, χαρακτηρίστηκε από παλινδρομήσεις με τους χαρακτηρισμούς περιοχών ως περισσότερο ή λιγότερο κρύων, με τα Γιάννενα αρχικά να κατατάσσονται σε… μέσες καταστάσεις, με της μειώσεις δικαιούχων και διαθέσιμων ποσών και με το αποτέλεσμα της αιθαλομίχλης να απειλεί την υγεία των πολιτών, λόγω των καύσεων σε υποδομές που δεν φτιάχτηκαν για μεγάλα αστικά κέντρα…

Ενώ οι πολίτες λοιπόν περιμένουν να δούνε τι θα αντιμετωπίσουν, με ρεύμα-πετρέλαιο αυξημένα κατακόρυφα, η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα που επίσης θα είναι αυξημένο φέτος κατά 40% περίπου, αναμένεται να ανοίξει τέλη Οκτωβρίου και η καταβολή να γίνει εντός του 2021, όπως κάθε χρόνο δηλαδή.

 Ο υπολογισμός ανά ζώνη θα αλλάξει φέτος, με ανώτατο ποσό στα Γιάννενα, τα 350 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Το επίδομα θα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς Δήμους κάθε ζώνης. Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα, αναμένονται στο ΦΕΚ που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back