Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αλλιώς…

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαιο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αλλιώς…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2019, 17:57
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε αυξημένο επίδομα πετρελαίου και εφάπαξ καταβολή του, αλλά ουσιαστικά, αφήνει ένα περιθώριο μόλις 40 ημερών για να το πάρουν οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Θοδωρή Σκυλακάκη στον ΑΝΤ1 «όποιος βάλει μέχρι το τέλος το Δεκέμβρη του 2019, θα το πάρει»

Ωστόσο, η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα μόλις προχτές, 20 Νοεμβρίου, ενώ η διάθεση του καυσίμου έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. Φυσικά, η παρατεταμένη καλοκαιρία μείωσε τη διάθεση, αλλά έτσι όπως έγινε η διαδικασία, θα πάρουν επίδομα όσοι-ες βάλουν πετρέλαιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου, καθώς δεν προβλέπεται παράταση, ούτε ποσό στον προϋπολογισμό του 2020.

Τι γίνεται με όσους έχουν γεμίσει τις δεξαμενές μέχρι τώρα; Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «αν δεν το καλύπτουμε, πρέπει να το καλύψουμε», αφήνοντας ένα «παράθυρο».

Ωστόσο, αυτό που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι ότι επίδομα θα πάρουν όσοι αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τέλος του χρόνου και ότι οι μέχρι τώρα αγορές, δεν καλύπτονται, μέχρι νεοτέρας…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back