ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πετρέλαια… δια δύο

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαια… δια δύο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2018, 10:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λίγο κόσμο συγκέντρωσε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων κατά των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, το οποίο τελικά ήταν «πανηπειρωτικό» μόνο σε θεσμικό επίπεδο. Σε σύγκριση με το πρώτο συλλαλητήριο, πριν από 40 μέρες, ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος και διασπασμένος ουσιαστικά σε δύο συγκεντρώσεις, καθώς η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επέλεξε σχεδόν την τελευταία στιγμή να μεταθέσει τη συγκέντρωση στο δημαρχείο.

Η κίνηση αυτή δεν ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για το λίγο κόσμο που συγκεντρώθηκε, είχε όμως τη «σφραγίδα» της μόνιμης προσπάθειας του ΠΑΜΕ να «ομογενοποιεί» τις κινητοποιήσεις και να τις ελέγχει απόλυτα. Έτσι, γύρω στις 8.30 περίπου 200 άτομα ήταν στο δημαρχείο, ήτοι το Εργατικό Κέντρο, η ΕΕΔΥΕ, εκπρόσωποι από τα εργατικά κέντρα της Ηπείρου όπου πλειοψηφία έχει το ΠΑΜΕ, συν κάποιοι άνθρωποι από την πρωτοβουλία κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Στο Εργατικό Κέντρο, αρχικό τόπο της συγκέντρωσης, είχαν μαζευτεί γύρω στους 50-60 ανθρώπους με αναφορά κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μλ, ΜΛ ΚΚΕ) που κινήθηκαν προς τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back